Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια ανοιξιάτικη εκδοχή της ιταλιάνικης σούπας.
Υλικά
- 30 ml ελαιόλαδο
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ. αρακάς (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 4 - 5 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 100 γρ. χόρτα γλυκά, ψιλοκομμένα
- 750 ml νερό (ή σπιτικό ζωμό, αν έχουμε)
- 50 γρ. κριθαράκι (ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό)
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον αρακά, τα σπαράγγια και τα γλυκά χόρτα.
Ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε το νερό (ή σπιτικό ζωμό, αν έχουμε). Όταν η σούπα πάρει βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε τη μινεστρόνε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.