Ο φτωχός πρίγκηψ του καλοκαιριού σε μια ολιγοθερμιδική σαλάτα, ιδανική για να συνοδεύσει ψητά κρεατικά ή κεφτέδες.
Υλικά
- 4 μέτρια αγγούρια (περίπου 800 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους περίπου 2 - 3 εκ.
- 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο
- ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό (προαιρετικά)
- φρέσκος χυμός από 1 μικρό λεμόνι (ή όσο μας αρέσει)
- 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (εναλλακτικά, βάζουμε 1/3 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα σε σκόνη ή όσο καυτερό μάς αρέσει και αντέχουμε)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τσίλι και τον άνηθο, μέχρι να προκύψει μια πηχτή ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε και το αγγούρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε συνοδεία ψημένης αραβικής πίτας ή σαν «άλειμμα» σε φρυγανισμένο ψωμί και ντάκους.