Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα διαφορετικό «σάντουιτς» με λίγες θερμίδες. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το παίρνουμε στο γραφείο ή και στην παραλία.
Υλικά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα
- χοντρό αλάτι
- 2 τορτίγιες ή αραβικές πίτες (στα σούπερ μάρκετ)
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 100 γρ. γιαούρτι
- το χυμό από 1 λάιμ
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκύθια, τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο χοντρό αλάτι, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες, μοιράζουμε τα ψημένα λαχανικά και τις τυλίγουμε σφιχτά. Συνοδεύουμε με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή βάζουμε μέρος αυτής μέσα στις πίτες.