Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Ελληνική μπρουσκέτα με μικροσκοπικά κολοκυθάκια και γκρατιναρισμένη φέτα. Ψηθήκατε;
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια, μικροσκοπικά
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο ψωμί της αρεσκείας μας
- 1 - 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (έτοιμη από βαζάκι) ή 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
- 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη, ή ανθότυρο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ή όποιο κίτρινο τυρί έχουμε, τριμμένο
Διαδικασία
Διαδικασία Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ψήνουμε το ψωμί ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα, απλώνουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα ντομάτας ή αλείφουμε κάθε μία με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με τη φέτα ή το τυρί της αρεσκείας μας. Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο γκριλ.