Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνα ελαφρύ και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για τις καλοκαιρινές μέρες. Τα λιγκουίνι συνδυάζονται με γαρίδες, κολοκυθάκια, ντοματίνια και άφθονα μυρωδικά.
Σταμάτης Μαρμαρινός
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
20 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
4 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια, ξεκινάμε με μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.