Κείμενο: Εύη Βουτσινά
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤώρα το φθινόπωρο που βγαίνουν τα κυδώνια μαγειρέψτε τα με μπόλικο κρεμμύδι, γλυκοπατάτες, ξερά δαμάσκηνα και γλυκάνισο, προσθέστε στο τέλος και λίγο μέλι για να δέσει το φαγάκι και απολαύστε ένα πιάτο απλό και τόσο γευστικό.
Υλικά
- 3 μεγάλα ώριμα κυδώνια
- 1 μέτρια πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, κόκκινο
- τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1 μικρό ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 1⁄2 κουτ. γλυκού γλυκάνισο τριμμένο
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού λάδι
- 1 χούφτα ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το φθινοπωρινό φαγάκι με κυδώνια καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε 4 ή 6 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Κόβουμε και όλες τις πατάτες σε κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με το λάδι, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το γλυκάνισο.
- Προσθέτουμε νερό μόλις να τα σκεπάζει και τα βάζουμε να μαγειρευτούν.
- Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα δαμάσκηνα να μαγειρευτούν όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά.
- Διαλύουμε το μέλι σ’ ένα μπολάκι με καυτό ζουμί από την κατσαρόλα και το περιχύνουμε στο φαγητό.
- Σείουμε την κατσαρόλα για να απλωθεί παντού το μέλι και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.