Υλικά
- 400 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φακελάκι (8 γρ.) Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
- 170 ml φρέσκο γάλα ζεστό (περίπου 40° C)
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 50 ml μπράντι
- 100 γρ. σταφίδες μαύρες
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- 200 γρ. λευκά αμύγδαλα, χονδροσπασμένα
- 100 γρ. πορτοκάλι γλασέ, σε μικρά κυβάκια
- 100 γρ. κερασάκια γλασέ, σε μικρά κυβάκια
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει ελαφρώς.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς, τη μισή ποσότητα από το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ την κανέλα και το μπράντι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τις σταφίδες (μαύρες και ξανθές), τα αμύγδαλα, τα φρούτα γλασέ και σταδιακά το υπόλοιπο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη, τη ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και πλάθουμε σε μια μακρόστενη φρατζόλα. Βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να χρυσίσει στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.