Κείμενο: Μερόπη Παπαδοπούλου
Salto Wild Yeast
Κτήμα Σκούρα
Μοσχοφίλερο
ΠΓΕΠελοπόνησσος
Αλκοόλ: 11,5%
Ο Γιώργος Σκούρας είναι ένας ανήσυχος οινολόγος-παραγωγός κι αυτή την ανησυχία του την απολαμβάνουμε εμείς στα ποτήρια μας, γιατί πάντα έχει κάτι καινούργιο να μας προτείνει. Το Μοσχοφίλερο του πάντα ήταν ξεχωριστό. Έκανε όμως ένα «σάλτο» και το μπόλιασε με άγριες ζύμες, το οινοποιήσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το άφησε να ωριμάσει για λίγο πάνω στις οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα, ένα μοσχοφίλερο κομψό και φινετσάτο, με μια μύτη που θυμίζει τον ωραιότερο ανοιξιάτικο κήπο με γιασεμιά και δυόσμο, τριντάφυλλο και άνθισμένες πορτοκαλιές. Μ’ αρέσει ο χαμηλός σχετικά αλκοολικός του βαθμός -έτσι έπρεπε να είναι τα λευκά- που δεν εμποδίζει όμως το Salto να έχει πλούσιο σώμα που συμπληρώνεται από μια νεανική οξύτητα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net