Κείμενο: Μερόπη Παπαδοπούλου
Ένα παγώνι στο ποτήρι μου!
Αχ αυτή η ξηρή Μαυροδάφνη! Μπήκε πριν λίγα χρόνια στα ποτήρια μας και μας έκανε σκλάβους της για πάντα! Το Ταώς του Θανάση Παρπαρούση είναι η επιτομή της ξηρής οινοποίησης της αχαϊκής ποικιλίας. Το βαθύ πορφυρό σχεδόν ιώδες χρώμα σε προετοιμάζει για τα αρώματα μαύρων φρούτων που θα συναντήσεις. Δεν σε προετοιμάζει όμως για την μεγάλη έκπληξη που είναι το φρέσκο κυρίαρχο άρωμα του φασκόμηλου που κάνει το κρασί να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει...
24 μήνες παραμονής στο βαρέλι δίνουν υπόσταση και σώμα χωρίς να «μακιγιάρουν» τον αρωματικό χαρακτήρα, δαμάζοντας όμως τις τανίνες έτσι που να είναι εκεί αλλά να μην σε τρομάζουν. Πλούτος, αρώματα κι ένα τελείωμα πικρής σοκολάτας έκαναν το Ταώς το ιδανικό να συνοδέυσει ένα βοδινό μαγειρεμένο σε κρασί με δαμάσκηνα και βερίκοκα.