Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Κτήμα Σιγάλα / ΕΑΝ / Μαυροτράγανο, Μανδηλαριά, Αγιωργίτικο / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 14,3%
Αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Σώμα γεμάτο, πλούσιο. Δροσιστική οξύτητα. Μαλακές τανίνες και μακρά επίγευση με στοιχεία μεταλλικότητας. Ταιριάζει καλά με λευκά και κόκκινα κρέατα μαγειρεμένα με ελαφριές σάλτσες, με φρουτοσαλάτες. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή και ως απεριτίφ.
Κτήμα Αργυρού / Ατλαντίς Ροζέ / Ασύρτικο, Μανδηλαριά / ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%
Τριανταφυλλί χρώμα και αρώματα φράουλας και κερασιού, με απαλές νότες ορυκτών και καραμέλας. Ελαφρύ σώμα και ευχάριστη, καραμελένια επίγευση. Θα το απολαύσουμε μαζί με σαλάτες, ζυμαρικά και κοτόπουλο μαγειρεμένο με ελαφριές σάλτσες.
Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλος / Φυσαλίς / Ασύρτικο, Μανδηλαριά / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 13%
Έντονο τριανταφυλλί χρώμα και πλούσιο άρωμα φρέσκων φρούτων, τριαντάφυλλου, καραμέλας και μαρμελάδας. Στόμα γεμάτο και μαλακό, με δροσερή και αρωματική επίγευση. Συνοδεύει πουλερικά μαγειρεμένα με άσπρες σάλτσες, θαλασσινά και φρούτα.
Santorini Winery / Terra Nera Ροζέ / Μανδηλαριά, Ασύρτικο / ΠΓΕ Σαντορίνη / Αλκοόλ: 13%
Έντονο ροζ χρώμα. Πλούσια και εκφραστική μύτη με αρώματα από κόκκινα φρούτα του δάσους. Στόμα γεμάτο, λιπαρό, με διακριτική την αίσθηση της γλυκύτητας και ισορροπημένη επίγευση. Θα το συνδυάσουμε με σαλάτες, σαντορινιούς μεζέδες, θαλασσινά, λευκά κρέατα, μακαρονάδες με σάλτσες, πίτσα, φρούτα.
Κάναβα Ρούσσος / Ριβάρι / Μανδηλαριά, Ασύρτικο / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 12,5%
Ζωηρό ρόδινο χρώμα και αρώματα ροδιού, γλυκού τριαντάφυλλο και ώριμης τομάτας, με ελκυστική πληθωρική γεύση και ισορροπημένη, δροσερή, φρουτώδη επίγευση. Θα το συνδυάσουμε με ζυμαρικά, παραδοσιακές πίτες, λαδερά λαχανικά, αλλά και με φρουτοσαλάτες.
Κάναβα Ρούσσος / Αθήρι / Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι / Οίνος Επιτραπέζιος Ημίξηρος / Αλκοόλ: 13%
Ελκυστικό χρυσαφί χρώμα και αρώματα αποξηραμένων φρούτων, με πινελιές φασκόμηλου και μελιού. Κρασί δομημένο και γλυκόπιοτο. Δροσερή οξύτητα και επίγευση εσπεριδοειδών και γλυκού κάστανο. Το προσφέρουμε ως απεριτίφ, με ξηρούς καρπούς και ορεκτικά, αλλά και ως επιδόρπιο με φρούτα, γλυκά και μπλε τυριά.
SantoWines / Vedema / Ασύρτικο, Μανδηλαριά/ ΠΓΕ Κυκλάδες / Αλκοόλ: 13%
Οι δύο εμβληματικές σαντορινιές ποικιλίες, το λευκό Ασύρτικο και η κόκκινη Μανδηλαριά, δίνουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους στο ξηρό ροζέ κρασί με τη δροσερή οξύτητα. Σερβίρεται σαν απεριτίφ, αλλά συνοδεύει τέλεια και τα πιάτα της κυκλαδίτικης κουζίνας.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net