Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
***
Οινοποιία Παρπαρούση / Petite Fleur / Σιδερίτης / ΠΓΕ Αχαΐα / Αλκοόλ: 12,5%
Εκτός από το εξαιρετικό λευκό κρασί «Δώρα του Διονύσου», η οινοποιία Παρπαρούση δημιούργησε από τον σπάνιο Σιδερίτη και ένα σομόν, ντελικάτο ροζέ κρασί, με φίνα αρώματα αχλαδιού, τσαγιού και νύξεις μαρμελάδας κεράσι. Διαθέτει απαλή γεύση, ισορροπία, νόστιμη οξύτητα και φρουτώδη επίγευση. Ταιριάζει με ήπιων τόνων εδέσματα, όπως τερίνες, αλμυρές πανακότες, ντοματοσαλάτες αλλά και λαδερά.
***
Κτήμα Παπαργυρίου / Rosas Amat / Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Nebbiolo, Touriga Nacional / ΠΓΕ Κορινθία / Αλκοόλ: 12,5%
Γοητευτικό χαρμάνι ελληνικών και διεθνών ποικιλιών, που δίνει ένα κρασί ιδανικό για απεριτίφ. Έχει ελκυστικό φραουλί χρώμα, αρώματα καραμέλας βουτύρου, μαρμελάδας κεράσι, φραγκοστάφυλου και αρωματικών βοτάνων, σε ένα στόμα δροσερό και φρέσκο, μέτριου όγκου, που «μπαίνει» με γλύκα και εξισορροπείται από μια ευχάριστη οξύτητα. Συνδυάζεται με φρουτοσαλάτες, λευκά τυριά, λαδερά λαχανικά και ορεκτικά.
**
Κίκονες / Ροζέ / Λημνιό, Sangiovese, Syrah / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 13,5%
Λαχταριστό ροδί χρώμα και απαλά αρώματα από φράουλες, βύσσινα, βατόμουρα, με νύξεις καραμέλας, δεντρολίβανου και πιπεριού. Στόμα που μπαίνει γλυκά και εξελίσσεται σε ένα ισορροπημένο σύνολο, με καλή οξύτητα αλλά και ελαφριά τανικότητα. Θα το συνδυάσουμε με κοκκινιστά πουλερικά, πιάτα με γλυκόξινες σάλτσες, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά.
**
Κτήμα Παλυβού / Bee / Αγιωργίτικο / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 11%
Ημιαφρώδες κρασί, ιδανικό για απεριτίφ, με αναζωογονητικά φρουτώδη αρώματα από βύσσινα, φράουλες και φραμπουάζ, με ίχνη κεδρόμηλου και κανέλας. Στόμα τραγανό και καραμελένιο, με καλή οξύτητα, ήπιο αφρισμό και ντελικάτη γλύκα. Συνδυάζεται καλά και με φρουτοσαλάτες, φρέσκα λευκά τυριά και φρούτα, αλλά και με κρεμώδη επιδόρπια, όπως πανακότα και ρυζόγαλο.
**
Οινοποιείο Στραταριδάκη / Χρυσαφίς Ροζέ / Syrah, Κοτσιφάλι / ΠΓΕ Κρήτη / Αλκοόλ: 13,5%
Ροζέ φαγητού, με μύτη ήπιων τόνων, στην οποία ξεχωρίζουν αρώματα ώριμης ντομάτας, μαρμελάδας κεράσι και γλυκού κουταλιού τριαντάφυλλο. Στόμα μέτριου όγκου, όπου συνεχίζονται και τα αρώματα της μύτης μέχρι την επίγευση. Συνοδεύει γλυκόξινα πιάτα λαχανικών, κροκέτες, γαρίδες, ντοματοσαλάτες.
Ευχαριστούμε τις κάβες www.houseofwine.gr, www.greeceandgrapes.gr, Vinifera και Vinoterra, για την πολύτιμη βοήθειά τους.
- Οινοποιία Παρπαρούση, 2610 420 334
- Κτήμα Παπαργυρίου, 27420 41 554
- Κίκονες, 25310 83 737
- Κτήμα Παλυβού, 27460 24 190
- Οινοποιείο Στραταριδάκη, 28910 71 275
Αξιολόγηση
***** Εξαιρετικό / **** Ξεχωριστό / *** Πολύ καλό / ** Καλό / * Ικανοποιητικό
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net