Κείμενο: Μερόπη Παπαδοπούλου
Το Μπεγλέρι είναι μια άγνωστη αλλά ενδιαφέρουσα ποικιλία, που μπορεί να δώσει αρωματικά και πλούσια κρασιά και θα την βρούμε κυρίως στους αμπελώνες της Ικαρίας.
Ο Νίκος Αφιανές εμπιστεύτηκε τον αμπελώνα του στον οινολόγο Στέλιο Λογοθέτη που αρέσκεται στις προκλήσεις και ενθουσιάστηκε από τις δυνατότητες της ποικιλίας. Η φετινή χρονιά (2013) είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη της μέχρι τώρα παραγωγής.
Αρχίζοντας από το φανταστικό gris χρώμα (λευκό με ρόδινες ανταύγειες) που κάνει το κρασί να στραφταλίζει και περνώντας στα αρώματα που σε πλημμυρίζουν μόλις πλησιάσεις το ποτήρι. Αρώματα λουλουδιών και εξωτικών φρούτων διακριτικά και κομψά. Μια κομψότητα που συνεχίζεται στο ζωηρό στόμα και στην πολύ καλής διάρκεια επίγευση του. Το απολαύσαμε συνοδεύοντας μια τραγανή τάρτα τυριών και μια πράσινη σαλάτα. Και μην ξεχνάτε αυτά τα κρασιά έχουν μερίδιο στην θρυλική μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας!
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net