- «Ευέλικτο», βελούδινο, ντελικάτο, μπορεί να δώσει μια μεγάλη γκάμα εξαιρετικών κρασιών. Δεν είναι τυχαίο ότι η πατρίδα του, η Νεμέα, αποκαλείται «η μικρή Βουργουνδία»…
- Θα το βρείτε με πολλά ονόματα: Αγιωργίτικο, Μαύρο Νεμέας, Νεμεάτικο, Το Αίμα του Ηρακλή.
- Καλλιεργείται στο νομό Κορινθίας, κυρίως στη Νεμέα, όπου υπάρχει η ζώνη παραγωγής κρασιών Ο.Π.Α.Π. ΝΕΜΕΑ, αλλά και σε πολλούς ακόμα νομούς της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
- Ο αμπελώνας της Νεμέας καλύπτει περισσότερα από 22.000 στρέμματα.
- Το φυτό είναι εύρωστο, πολύ παραγωγικό. Το σταφύλι έχει σκούρο κόκκινο χρώμα και πυκνό τσαμπί με μεσαίου μεγέθους ρώγες. Ο τρύγος γίνεται από τα τέλη Οκτωβρίου ως τις αρχές Οκτωβρίου.
- Ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο που καλλιεργείται, το Αγιωργίτικο μπορεί να δώσει ενδιαφέρονται γλυκά ερυθρά κρασιά, υψηλόβαθμα ξηρά ερυθρά παλαίωσης με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα, ερυθρά ξηρά ελαφρά άμεσης κατανάλωσης, ξηρά ροζέ.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net