Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
- Παρπαρούση, Ταός 2005
Έντονη προσωπικότητα γεμάτη με εκπληκτικής πυκνότητας μαύρο φρούτο και υπέροχες βοτανικές νύξεις φασκόμηλου και ευκαλύπτου. Παρά τις μαλακές τανίνες, το «τέρας» αυτό γρονθοκοπεί μέχρι θανάτου με τρομερό πλούτο, νευρική οξύτητα και bitter τελείωμα.
- Κτήμα Μερκούρη, Daphne Nera 2007
Ομορφιά μέσα και έξω από τη φιάλη γι’ αυτή την πυκνή, «κρεάτινη» και γεμάτη με αρώματα μαύρων μούρων Μαυροδάφνη. To γλυκό, νέο βαρέλι αρχικά θυμίζει Νέο Κόσμο, όμως η ξινόπικρη επίγευση βροντοφωνάζει «Ευρώπη». Ή μάλλον «Ελλάδα»!
- Gentilini, Eclipse 2009
Χρώμα κατράμι, τόνοι μαύρων μούρων και γλυκόρριζας, στόμα-δυναμίτης και ποιοτικές, στιβαρές τανίνες. Το νεαρό κεφαλονίτικο διαμάντι οφείλει το όνομά του στην έκλειψη Σελήνης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πρώτου τρύγου...
- Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο 2006
Μαυροδάφνη και Μαύρο Καλαβρυτινό σε ένα κορυφαίο blend από τον «σκαρφαλωμένο» στα 800 μέτρα αμπελώνα του Μεγάλου Σπηλαίου. Κασσίς, βότανα και γιασεμί μαζί με δροσερό φρούτο και λεπτοϋφασμένες τανίνες σε έναν πληθωρικό, πλην φίνο, συνδυασμό.
- Αchaia Clauss, Μαυροδάφνη Πατρών Reserve NV
Καφές, σταφίδα και μαρμελάδα σύκου εντυπωσιάζουν στη μύτη, ενώ το στόμα πλημμυρίζει με βελούδινη απαλότητα και ξηρή επίγευση φασκόμηλου. Η 4χρονη Reserve είναι ικανή να σας κάνει να ξεχάσετε ακόμα και την εκπληκτική 20χρονη Grande Reserve…
- Cavino, Mavrodaphne Reserve Selected Barrels
Η επιλογή 27 βαρελιών από το κελάρι της Cavino προσέδωσε στις μόλις 10.000 φιάλες ηδονικά αρώματα χουρμά, γλυκών μπαχαρικών, καραμέλας και φασκόμηλου, απαλό στόμα και μακρύ, πικάντικο τελείωμα, που θυμίζει το ιταλικό απεριτίφ Cynar.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net