- Η βασική λευκή ποικιλία της Βουργουνδίας, που την έμαθε και την αγάπησε όλος ο κόσμος.
- Δίνει κρασιά με φρέσκα και πολύπλοκα αρώματα, που υποστηρίζονται από δροσερή οξύτητα και πλούσιο σώμα.
- Αγαπά το δρύινο βαρέλι και μετά την παραμονή της σε αυτό αποκτά πικάντικα αρώματα μπαχαρικών και καπνού.
- Πέρα από τις περισσότερες οινοπαραγωγούς ζώνες της Γαλλίας (με πιο χαρακτηριστική βάση αυτήν του Chablis), συναντάμε το Chardonnay στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Καλιφόρνια, την Αυστραλία και πολλές άλλες χώρες.
- Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η βασική λευκή ποικιλία που συμμετέχει στο χαρμάνι της Σαμπάνιας.
- Ανάλογα με την οινοποίησή της, συνδυάζεται με θαλασσινά και ψάρια, τυριά, αλλά και πολλά λευκά κρέατα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net