**
Κελλάρι Χρυσοστόμου / Εν Πύδνα / Μοσχάτο, Merlot, Ξινόμαυρο / Επιτραπέζιος Οίνος / Αλκοόλ: 13%
Ζωηρό χρώμα φράουλας. Απαλά και γλυκά αρώματα φραγκοστάφυλου, τριαντάφυλλου και λικέρ ροδιού. Γεύση απαλή, με γλυκύτητα που παραπέμπει σε ημίξηρο κρασί και με τα αρώματα του Μοσχάτου να υπερτερούν. Ιδανικό ως απεριτίφ, συνοδεύει επίσης απλές γεύσεις και πιάτα με γλυκίζουσες σάλτσες.
**
Claudia Παπαγιάννη / Claudia Παπαγιάννη 2011 / Grenache Rouge, Syrah / ΠΓΕ Χαλκιδική
/ Αλκοόλ: 13%
Ελκυστικό τριανταφυλλένιο χρώμα. Ιδιαίτερα έντονα αρώματα ροδιού, κερασιού, τριαντάφυλλου και καραμέλας φράουλας. Στόμα ξηρό, με αισθητή την παρουσία φυσαλίδων, και έντονα αρωματικό, με ευχάριστη, τρυφερή γλυκύτητα που μένει και στην επίγευση. Συνοδεύει καρπάτσιο μπαρμπουνιού, γαρίδες στη σχάρα, πράσινες σαλάτες εμπλουτισμένες με φρούτα, ποικιλία από κις λορέν.
**
Κτήμα Πάλυβου / Βυσσινόκηπος / Αγιωργίτικο, Syrah / ΠΓΕ Κορινθίας
/ Αλκοόλ: 13%
Πυκνό βυσσινί χρώμα και ζωηρά αρώματα μαυροκέρασου, βατόμουρου, ζελέ -και χυμού- βύσσινου. Στόμα φρουτώδες, με πλούσιο όγκο, γαργαλιστική οξύτητα και πικάντικη αίσθηση τανινών στο τελείωμα. Μακρά επίγευση. Συνοδεύει κοτόπουλο στη σχάρα, πίτσα, ζυμαρικά βουτύρου, χοιρινό φούρνου, ζεστό κατσικίσιο τυρί περιχυμένο με βύσσινο.
***
Λίγας / Κτήμα Λίγας / Ξινόμαυρο / ΠΓΕ Πέλλα / Αλκοόλ: 12,4%
Τριανταφυλλί χρώμα και μέτριας έντασης αρώματα, που παραπέμπουν σε φράουλα, φραγκοστάφυλο, βύσσινο και καραμέλα. Στόμα πυκνό, με πλούσιο όγκο, άψογα ισορροπημένο, με φίνα οξύτητα και αισθητές τανίνες. Ροζέ φαγητού, ιδανικό για ζυμαρικά με ντομάτα, μοσχάρι γιουβέτσι, κοτόπουλο με ντομάτα, γεμιστά, σαγανάκι θαλασσινών, φρέσκα τυριά.
Τηλέφωνα Οινοποιείων
- Κελλάρι Χρυσοστόμου: 6947-433.162
- Claudia Παπαγιάννη: 23720-23.120
- Κτήμα Πάλυβου: 27460-24.190
- Kτήμα Λίγα: 23820-24.421
Αξιολόγηση
***** Σπουδαίο / **** Εξαιρετικό / *** Ξεχωριστό / ** Πολύ καλό / * Καλό
€ Πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής
Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net