Το μανταρίνι στο σιρόπι δίνει εξαίσιο άρωμα και γεύση σε αυτόν τον νηστίσιμο αλλά όχι παραδοσιακό χαλβά!
Υλικά
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 ml ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού ολόκληρα αμύγδαλα, λευκά (αποφλοιωμένα)
500 ml φρεσκοστυμμένος χυμός μανταρινιού
500 ml νερό
το ξύσμα από 1 μανταρίνι
300 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το χυμό μανταρίνι, το νερό και το ξύσμα μανταρινιού και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας, για να διατηρηθεί το σιρόπι ζεστό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε προσεκτικά και σταδιακά το σιρόπι μανταρίνι και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να πιει το σιρόπι.
Αδειάζουμε σε φόρμα ή μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικές φόρμες ή ποτήρια και αφήνουμε στην άκρη, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε το χαλβά και σερβίρουμε.