Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150 γρ. βούτυρο
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας κακάο
2/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο*
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει. Το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μισό από το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για μπράουνι και το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Μυστικό: Για να καραμελώσουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βράζουμε σε νερό (τόσο που να το σκεπάζει) μέσα στη συσκευασία του για 3 ώρες.