Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΠαγωμένο, σοκολατένιο γλυκό ιδανικό για τις ζεστέ μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
25-30 έτοιμα σου (σε σούπερ μάρκετ όπως ο Θανόπουλος, αλλά και στα Marks & Spencer Food
250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
50 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
400 γρ. (περίπου) παγωτό βανίλια
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη σος: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, το αποσύρουμε και το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και για πιο λεία υφή και λαμπερή όψη ομογενοποιούμε τη σος με ένα μπλέντερ χειρός, χωρίς να το ανασηκώνουμε, για να μη δημιουργηθεί αφρός και φυσαλίδες.
Κόβουμε τα σου στη μέση με ένα μαχαιράκι και τα γεμίζουμε με μία μικρή μπάλα παγωτό βανίλια.
Τα μοιράζουμε σε μπολ ανά τρία ή ανά τέσσερα και σερβίρουμε με τη ζεστή σος σοκολάτας. Αν η σος παγώσει στο μεταξύ, μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε μπεν μαρί.