Ένα εντελώς διαφορετικό, ιδιαίτερο και πρωτότυπο μωσαϊκό.
Υλικά
400 γρ. γεμιστά μπισκότα λεμονιού, κομμένα στα τέσσερα
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου (να είναι μαλακό)
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κακάο + επιπλέον για πασπάλισμα
50 γρ. limoncello
Μυστικά
Το κλασικό μωσαϊκό μπορεί να γίνει εντελώς διαφορετικό, ιδιαίτερο και πρωτότυπο, αν προσθέσουμε μπισκότα λεμονιού, αντί για τα κλασικά πτι μπερ, και λίγο λικέρ limoncello, που θα ενισχύσει το δροσερό άρωμα και τη γεύση του εσπεριδοειδούς.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μωσαϊκό με γεμιστά μπισκότα λεμονιού, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο με την άχνη πολύ καλά, προσθέτοντας στη συνέχεια το κακάο και το limoncello. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε, προσπαθώντας να καλυφθούν από το μείγμα όσο το δυνατόν καλύτερα.
Σε μια μικρή φόρμα του κέικ τοποθετούμε στο εσωτερικό της αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.
Το πιέζουμε λίγο προς τα κάτω, να πάρει το σχήμα της φόρμας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει καλά.
Ξεφορμάρουμε το μωσαϊκό με γεμιστά μπισκότα λεμονιού και πασπαλίζουμε με κακάο.