Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΜια διαφορετική μους, με κατίκι, μέλι και φρούτα εποχής είναι το ιδανικό αλμυρό-γλυκό που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
200 γρ. κατίκι Δομοκού
60 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
50 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
το ξύσμα 1 ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
Για το σερβίρισμα
φρέσκα φρούτα εποχής, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Για την μους από κατίκι με μέλι και φρούτα εποχής, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με 20 γρ. από τη ζάχαρη άχνη, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί, την οποία αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το κατίκι με το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
Την αδειάζουμε στη σαντιγί και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά το μείγμα, μέχρι να ενοποιηθούν.
Μοιράζουμε τη μους στα ποτήρια ή στα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
Σκορπίζουμε τα φρέσκα φρούτα στην επιφάνεια της μους ή καλύπτουμε με λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας προτού σερβίρουμε.