Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος
Φωτογραφία: 'Αλκης Καλούδης
Αποθήκευση για αργότεραΘα νομίζετε πως τρώτε αμυγδαλωτό με το κουτάλι.
Υλικά
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά + 400 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
150 γρ. σουμάδα (σε κάβες και μπακάλικα)
15 γρ. φύλλα ζελατίνης (9 φύλλα)
100-150 γρ. αμύγδαλο φιλέ (καβουρδισμένο στον φούρνο, στους 160°C για 8 λεπτά), για το σερβίρισμα
λίγη άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
Διαδικασία
Για τη μους αμύγδαλο, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 250 γρ. κρέμας γάλακτος μαζί με τη σουμάδα. Τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και, μόλις βράσει το μείγμα, το αποσύρουμε.
Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα κρέμας- σουμάδας. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι το μείγμα να χλιαρύνει και τότε ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).
Γεμίζουμε ποτήρια της αρεσκείας μας, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε με το καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και λίγη άχνη ζάχαρη.