Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΑυτά τα γεμάτα γεύση μίνι κεκάκια είναι ιδανικά για πρωινό ή σαν σνακ μέσα στην μέρα.
Μανώλης Στήθος
Υλικά
230 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
40 ml γάλα αμυγδάλου
30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
50 γρ. νιφάδες βρόμης, αλεσμένες σε σκόνη
10 γρ. κακάο
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ μπανάνες και μέλι για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις μπανάνες μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το μέλι. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την αλεσμένη βρόμη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε καλύψει με τα ειδικά χαρτιά ψησίματος (καραμελόχαρτα) ή με κομμάτια λαδόκολλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170-180°C για 13-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Γαρνίρουμε με φρέσκες μπανάνες και μέλι.