Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΠαραδοσιακοί, φημισμένοι και με άφθονα ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα!
Στέλλα Σπανού
Υλικά
600 γρ. (περίπου 3 κούπες) αιγοπρόβειο βούτυρο, από βαζάκι
250 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη άχνη
1.200 γρ. (9 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κάψουλα βανιλίνη
250 γρ. (περίπου 2 κούπες) αμύγδαλα, καβουρδισμένα στους 180°C για 5-7 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου (τα αφήνουμε ολόκληρα)
άφθονη άχνη για την επικάλυψη
Διαδικασία
Για τους κουραμπιέδες της νέας Καρβάλης ξεκινάμε και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 15- 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια αφράτη και άσπρη κρέμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη βανιλίνη, χτυπώντας μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο ζυμάρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο χοντρό, με πάχος περίπου 1 εκ., και με ένα σχετικά μικρού μεγέθους κουπάτ-μισοφέγγαρο κόβουμε κουραμπιεδάκια.
Ζυμώνουμε και ανοίγουμε ξανά τα περισσεύματα του φύλλου, πάντα με το ίδιο πάχος, και κόβουμε μερικά κουραμπιεδάκια ακόμη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο κομμάτι ζύμης.
Κάθε φύλλο ζύμης μας δίνει περίπου 30 μικρά κουραμπιεδάκια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 165-170°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα τυλίγουμε με άφθονη άχνη και τα τακτοποιούμε σε πιατέλες, σε στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με άχνη κοσκινισμένη.