Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΤο γνωστό μας μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου γίνεται ακόμα πιο αγαπημένο με μοναδικά σοκολατένια μπισκότα και μόνο άλλα 5 υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο και στο ντουλάπι μας.
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
36 μπισκότα Oreo
400 γρ. τυρί κρέμα
140 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
100 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη
400 γρ. (2 κούπες) κρύα κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι
1 καψάκι βανιλίνη
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το γλυκό ψυγείου με oreo, στον πολυκόφτη θρυμματίζουμε 24 από τα μπισκότα σε σκόνη.
Την αδειάζουμε σε μπολ και την ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα νωπό μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Στρώνουμε ένα τσέρκι 20 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντάς το με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να καλύψει ισόπαχα όλο τον πυθμένα.
Το βάζουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη, να σφίξει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να φτιάξουμε ένα σφιχτό και ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε 8 από τα υπόλοιπα μπισκότα, σπασμένα με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε απαλά.
Βγάζουμε το τσέρκι με τη βάση μπισκότου από την κατάψυξη και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα, χοντροσπαμένα με τα χέρια μας, και βάζουμε το γλυκό με μπισκότα Oreo για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.