Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΜια πανεύκολη συνταγή για τσίζκεϊκ με ζαχαρούχο γάλα και γιαούρτι. Απλά τα ανακατεύεις και τα στρώνεις πάνω από το τριμμένο μπισκότο. Το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου!
Δημήτρης Μιχαηλίδης
Υλικά
150 γρ. μπισκότα πτι μπερ, τριμμένα στο μούλτι
800 γρ. (2 κουτιά) ζαχαρούχο γάλα
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
2 λεμόνια (παίρνουμε το ξύσμα τους και τα στύβουμε)
Για το σερβίρισμα
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το cheesecake με γιαούρτι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με 150 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα και στρώνουμε το μείγμα σαν βάση μέσα σε ένα τσέρκι ή φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ.
Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το γιαούρτι με το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα (δηλαδή τα 650 γρ.), τον χυμό από τα 2 λεμόνια και 2 κουτ. γλυκού από το ξύσμα τους.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου, αφού κρυώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 150°C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε το cheesecake με γιαούρτι.