Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 πακέτα τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia)
4 κουτ. σούπας μερέντα
26 μπισκότα πτι μπερ
1 μεγάλη κούπα καφέ εσπρέσο, κρύο
1 φακελάκι τρούφα
Διαδικασία
Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ το τυρί με τη μερέντα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλείφουμε τα μισά μπισκότα με μια δόση από αυτή την κρέμα. Καπακώνουμε με τα άλλα μισά φτιάχνοντας 13 σαντουιτσάκια. Τα βουτάμε στιγμιαία στην κούπα με τον κρύο εσπρέσο. Βάζουμε το ένα σαντουιτσάκι δίπλα στο άλλο κολλημένα, δημιουργώντας έναν κορμό. Καλύπτουμε καλά γύρω-γύρω όλο τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω και στα πλαϊνά με τρούφα. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.
Μυστικά:
Εναλλακτικά, παγώνουμε τον κορμό στην καταψυξη.
Αν δεν θέλουμε τον καφέ, βουτάμε τα μπισκότα σε κρύο γάλα.