Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Αποθήκευση για αργότεραΜε ένα απλό ανακάτεμα φτιάχνουμε μια ζύμη εύκολη για αφράτα και αρωματικά κεκάκια.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Υλικά
170 γρ. (1 όχι πολύ γεμάτη κούπα) νερό
180 γρ. (1 όχι πολύ γεμάτη κούπα) χυμός πορτοκαλιού
85 γρ. (λίγο λιγότερο από 1/2 κούπα) ηλιέλαιο
200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
245 γρ. (σχεδόν 2 κούπες, όχι ξέχειλες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κάψουλα βανιλίνης
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού ξίδι λευκό
2 κουτ. σούπας κακάο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματίσουν μια λεία ζύμη.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 11- 12 χάρτινες θήκες που έχουμε βάλει μέσα στο ειδικό ταψάκι για κάπκεϊκ.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο ενός κάπκεϊκ ένα μαχαίρι. Αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.