Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραCheesecake με τα μελομακάρονα που σας έχουν απομείνει από τις γιορτές. Εύκολο και νόστιμο!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Υλικά
Βάση
280 γρ. μελομακάρονα, στραγγισμένα από τα πολλά σιρόπια (αν έχουν)
45 γρ. (21⁄2 κουτ. σούπας) βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
Κρέμα
200 ml (1 κούπα) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
700 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. (περίπου 2/3 της κούπας) ζάχαρη άχνη
2 κάψουλες βανιλίνη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Βάση
Για τη βάση του cheesecake, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα.
Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε τη βάση του cheesecake, σε μια φόρμα ή γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος διαμέτρου 20-22 εκ., το πιέζουμε με τα χέρια μας σε μια ισόπαχη στρώση και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-11⁄2 ώρα, μέχρι να σφίξει.
Κρέμα
Για τη κρέμα του cheesecake, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, τις βανιλίνες και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε την κρέμα του cheesecake, πάνω από τη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε το cheesecake με μελομακάρονα.