Ο πολυβραβευμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου τρώει παϊδάκια στον «Μουστάκια» στον Προφήτη Ηλία και ψωνίζει ζαρζαβατικά από τη λαϊκή της Νέας Σμύρνης.
Οταν θέλω να φάω παϊδάκια, ανηφορίζω στην ταβέρνα του Μουστάκια στον Προφήτη Ηλία (Ιδης 10, Πειραιάς, Τ/210-41.19.569). Είναι ροδοψημένα και νόστιμα.
• Η αγαπημένη μου ταβέρνα για κρέας είναι ο Κρητικός στην Κάντζα (Αιόλου 49, Τ/210-66.59.061). Ο σουβλιστός σιδηρόδρομος είναι λουκούμι.
• Για σουβλάκι περνάω από τον Διόνυσο, στην Κυψέλη (Ιθάκης 12, Τ/210-82.11.369).
• Για δημιουργική κουζίνα πηγαίνω στον Κεραμεικό, στο Funky Gourmet (Παραμυθιάς 13, Τ/210-52.42.727) της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου.
• Στο Izakaya, που άνοιξε σχετικά πρόσφατα στο Κολωνάκι (Λεβέντη 5, Αθήνα, Τ/210-72.44.406), ο Χρόνης Δαμαλάς πειραματίζεται και φτιάχνει εξαιρετικές ασιατικές νοστιμιές.
• Για ζαρζαβατικά και φρούτα πηγαίνω συχνά-πυκνά στη λαϊκή αγορά της Νέας Σμύρνης. Καλοί παραγωγοί και καλές τιμές.
• Νόστιμα ψάρια βρίσκω στην ίδια γειτονιά στο ψαράδικο της Μαρίνας Λάζου (Αγ. Σοφίας 113, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.29.761).
• Ελληνικά καλούδια αγοράζω από το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα, Τ/210-36.28.738). Εκλεκτής ποιότητας τυριά, λάδια, όσπρια, αλεύρια και ζυμαρικά από όλη τη χώρα.
• Στο κρεοπωλείο του Στέλιου Στραβαχιλλέα στην Καστέλλα (Λεωφ. Αλέξανδρου Παπαναστασίου 37, Τ/210-41.20.066) βρίσκω έκτακτα κρεατικά από καλές φάρμες από όλη την Ελλάδα.
• Ψωμί και αρτοποιήματα παίρνω από το φούρνο του Στεργίου στη Βούλα (Σωκράτους 20, Τ/210-89.52.061).
• Αν με πιάσει υπογλυκαιμία, πετάγομαι μέχρι το Γκάζι στο Citrus (Κωνσταντινουπόλεως 62, T/210-33.90.790), για λουκούμια και αμυγδαλωτά.