Επιμέλεια: Μαρία Βασιλοπούλου
Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.
Αγαπημένος και πολυβραβευμένος, ο σεφ μάς υποδέχεται στο εστιατόριό του «Βαρούλκο», στην Ακτή Κουμουνδούρου, στον Πειραιά.
- Η αγαπημένη μου ταβέρνα είναι ο «Μουστάκιας» (Ίδης και Κιλκίς 6, Προφήτης Ηλίας, Πειραιάς, τηλ. 210-41.19.569) και η «Αρχαία Λάππα» (Επισκοπή Ρεθύμνου, Κρήτη, τηλ. 28310-81.004).
- Μου αρέσει η δημιουργική κουζίνα του «Funky gourmet» (Παραμυθιάς 13, Κεραμεικός, τηλ. 210-52.42.727) και του εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη (τηλ. 22860-22.249).
- Για ιαπωνικές γεύσεις προτιμώ το «Sushimou» (Σκούφου 6, Αθήνα, τηλ. 211-40.78.457).
- Στον «Τηλέμαχο» (Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, τηλ. 210-36.13.300) θα πάω για τα φοβερά κρεατικά του.
- Καλό ψωμί και διάφορα αρτοσκευάσματα θα αγοράσω από τον «Στεργίου» (Σωκράτους 20, Βούλα, τηλ. 210-89.52.461).
- Φοβερό παγωτό (και από βουβαλίσιο γάλα) έχει στο «Bufala Gelato» (Αρτέμιδος 1, Γλυφάδα, τηλ. 210-89.46.000).
- Για μοναδικό καφέ και ροφήματα πηγαίνω στο «Clemente» (Βουκουρεστίου 3, Αθήνα, τηλ. 210-32.19.340).