Κάθε χρόνο ο πήχης των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής» μπαίνει πάντα όλο και πιο ψηλά. Κάθε περίπτωση των παραγωγών, που βραβεύονται είναι διαφορετική. Κοινή συνιστάμενη η επιμονή και το θάρρος τους, το μεράκι, ο σεβασμός στην παράδοση και της συνέχειας, η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων τους.
Στη γραμμή τερματισμού της φετινής 5ης απονομής των Βραβείων Ποιότητας δεν υπάρχουν ηττημένοι, υπάρχουν μόνο νικητές
Στην 5η συνεχόμενη χρονιά των βραβείων τιμώνται 11 βραβευμένοι σε 9 κατηγορίες σε μια μεγάλη γιορτή στην ιστορική αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Έλενα Αποστόλου.
Οι κατηγορίες είναι
- Χαλλούμι
- Παραδοσιακό Προϊόν
- Εξαιρετική Ποιότητα (φέτος πρωταγωνιστής είναι το παρθένο ελαιόλαδο)
- Ευρείας Κατανάλωσης
- Εξαγωγές
- Καινοτομία
- Ποτό
- Ετικέτα & Συσκευασία
και ένα Τιμής Ένεκεν βραβείο
Σημαντικό εργαλείο στην επιλογή των προϊόντων, ήταν οι τυφλές γευσιγνωσίες όπου συμμετέχει μια επιτροπή ειδικών. Με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, βοήθησαν τα μέγιστα.
Στιγμιότυπο από την περσινή εκδήλωση
Προϊόντα με χαρακτηριστικά ποιοτικά και μοναδικά, με πολύ καλή πρώτη ύλη, από παραγωγούς που έχουν αξιοσύνη, ευσυνειδησία και όραμα.
Είναι χρέος μας, να τα στηρίξουμε και να τα προτιμήσουμε.
Στα φετινά Βραβεία Ποιότητας περήφανος χορηγός είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου και υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών οι υπεραγορές Σκλαβενίτης.