Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΈνα εκλεκτό συνοδευτικό για ψητά κρεατικά και ψάρια.
Υλικά
- 8 μεγαλούτσικα καρότα, σε μέτριες φέτες
- χυμός από 2 πορτοκάλια και 1 κουτ. γλυκού ξύσμα
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα Maille Fins Gourmets
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βάζουμε τα καρότα σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε όσο νερο χρειάζεται ώστε να σκεπάσει κατά 2 εκ. τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καρότα. Τα στραγγίζουμε κρατώντας κατά μέρος το υγρό. Πετάμε το δεντρολίβανο.
Βάζουμε την άδεια κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα βρασμένα καρότα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνουμε τα καρότα με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών. Ξαναβάζουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλατοπίπερο, το ξύσμα και τη μαγιονέζα ανακατεύοντας. Αν ο πουρές είναι υδαρής τον στεγνώνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αν είναι πολύ σφιχτός, τον «δουλεύουμε» πάνω στη φωτιά προσθέτοντας λίγο-λίγο από τα υγρό που κρατήσαμε.
Σερβίρουμε τον πουρέ ζεστό.