Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑγαπημένες των παιδιών, δεν τους αντιστέκονται όμως και οι μεγάλοι, ειδικά όταν περιέχουν την αγαπημένη σε όλους σοκολάτα.
Υλικά
3 κουβερτούρες λευκές
1/2 κούπα σταφίδες
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 1⁄2 κούπα δημητριακά ρυζιού
1/2 κούπα φουντούκια, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπάρες λευκής σοκολάτας, αρχικά, ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, περιχύνουμε τις σταφίδες με το κονιάκ.
Ανακατεύουμε τα δημητριακά μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα.
Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις βρεγμένες σταφίδες. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Στα μισά περίπου του χρόνου, όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, το κόβουμε σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν οι μπάρες.
Μετά ξεχωρίζουμε τα κομμάτια και τυλίγουμε μία-μία τις μπάρες με μεμβράνη.
Διατηρούμε, τις μπάρες λευκής σοκολάτας, στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.