Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολο και γρήγορο μπισκοτογλυκό με κρέμα, μπισκότα και εντυπωσιακή ριγέ εμφάνιση.
Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
36 τμχ. μπισκότα graham crackers
480 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
τρίμμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το το icebox cake, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί.
Παίρνουμε ένα ένα μπισκότο και απλώνουμε στο καθένα από μία γεμάτη κουταλίτσα σαντιγί.
Τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά 9. Φτιάχνουμε 4 τέτοιες στοίβες (θα περισσέψει αρκετή σαντιγί). Στο τέλος πιάνουμε τις στοίβες και τις τοποθετούμε ξαπλωτά τη μία μετά την άλλη σε μια μακρόστενη πιατέλα, έτσι ώστε να σχηματίσουμε έναν μακρόστενο κορμό με μήκος περίπου 24 εκ. Στις δύο άκρες του θα πρέπει να βλέπουμε τα μπισκότα κάθετα να σχηματίζουν ρίγες.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του κορμού.
Πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας και βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο για 4-6 ώρες πριν σερβίρουμε το icebox cake.