Για πρώτη φορά, μία ολοκληρωμένη σειρά καστανών ρυζιών σε 4 μοναδικές ποικιλίες για κάθε χρήση.
Το νέο καστανό ρύζι της Agrino θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι.
Το καστανό ρύζι:
- Είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού και στη σωστή ανάπτυξη των οστών.
- Είναι πλούσιο σε σελήνιο, το βασικό συστατικό αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού μας. Όταν, το σελήνιο «συνεργάζεται» με την βιταμίνη Ε που συναντάμε στο καστανό ρύζι, αποδίδει μέγιστα αντιοξειδωτικά οφέλη!
- Εμπεριέχει ψευδάργυρο, το απαραίτητο ιχνοστοιχείο που συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού αλλά και ανοσοποιητικού συστήματος, στην καλή κατάσταση του δέρματος, της όρασης, των μαλλιών και των νυχιών και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
- Είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών Β1 και Β6, θρεπτικά συστατικά με τεράστιο ρόλο για την υγεία του νευρομυϊκού συστήματος και στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.
- Αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και μιας πλειάδας ευεργετικών ουσιών, οι οποίες υπό προϋποθέσεις συνεισφέρουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και εξασφαλίζουν την άριστη λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος.
- Εκ φύσεως, είναι τροφή πολύ χαμηλή σε λιπαρά, χωρίς αλάτι, αλλά πλούσια σε υδατάνθρακες, που αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. Δεν περιέχει γλουτένη και ενδείκνυται για τα άτομα που πάσχουν από ανάλογη δυσανεξία.
Ρύζι: ένα δώρο της φύσης για τον άνθρωπο
Το ρύζι είναι ένα δημητριακό που παρέχει περισσότερο από το 1/5 της απαραίτητης ενέργειας (σε θερμίδες) που καταναλώνεται παγκοσμίως, ενώ αποτελεί, μαζί με τα υπόλοιπα δημητριακά, τη βάση της Μεσογειακής διατροφής. Τόσο εύπεπτο και υποαλλεργικό, που δικαίως αποτελεί το πρώτο δημητριακό που καταναλώνει ένα μωρό, όταν ξεκινά η εισαγωγή στερεάς τροφής στο διαιτολόγιό του!
Το ρύζι αποτελεί τροφή ενδεδειγμένη και για τα άτομα με κοιλιοκάκη, εκείνα δηλαδή που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που «κρύβεται» στο σιτάρι, στο κριθάρι και στη σίκαλη και δρα «τοξικά» στα άτομα εκείνα με τη συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση. Ακόμα καλύτερος συνδυασμός όταν συνδυάζουμε το ρύζι με όσπρια (πχ φακόρυζο), διότι παίρνουμε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αφού το ένα τρόφιμο «συμπληρώνει» τις ελλείψεις του άλλου σε αμινοξέα! Παράλληλα ένας τέτοιος συνδυασμός αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο, απόλυτα εναρμονισμένο με τις επιταγές της Μεσογειακής διατροφής! Στη βάση της Μεσογειακής διατροφής, του υγιεινότερου μοντέλου διατροφής σύμφωνα με δεκάδες επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, βρίσκεται το ρύζι.
Η θέση του εκεί υποδεικνύει πως το ρύζι αποτελεί βασική τροφή για την υγεία και την ευεξία μας!