Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 500 καστανό ρύζι Agrino Brown
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κολοκυθάκια, χοντροτριμμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 μελιτζάνα ψητή, κομμένη σε κύβους 2-3 εκ. (προαιρετικά)
- 2 καρότα, χοντροτριμμένα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Για τη σος
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 20 ml σάλτσα σόγιας
- 30 ml χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σαλάτα: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και το καστανό ρύζι Agrino Brown. Ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης και βράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τη δάφνη την πετάμε. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, τη μελιτζάνα (αν βάλουμε), τις πιπεριές και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.