ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
HOME  /  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποτελέσματα 1-20 από 59 που βρέθηκαν αναζητώντας Περικλής Κοσκινάς.

1. Μαροκινές πιπεριές γεμιστές με κουσκούς και κουκουνάρι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/μαροκινές-πιπεριές-γεμιστές-με-κουσκούς-και-κουκουνάρι

Το πιο διαδεδομένο υλικό της αραβικής κουζίνας, το κουσκούς, συνδυάζεται με μυρωδάτα, εποχικά λαχανικά και γίνεται αφράτη γέμιση για τις μαροκινές πιπεριές....

2. Μαλτέζικα κολοκυθάκια με ανθότυρο και αυγά

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/μαλτέζικα-κολοκυθάκια-με-ανθότυρο-και-αυγά

Στη Μάλτα περηφανεύονται για την μεγάλη παραγωγή κολοκυθιών τους και τα μαγειρεύουν παντοιοτρόπως: με κιμά, με λαχανικά αλλά και με τυριά, όπως σε αυτή τη συνταγή....

3. Ιδιαίτερη σαλάτα με μήλο, κοτόπουλο, σταφίδες και μαϊντανό

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/ιδιαίτερη-σαλάτα-με-μήλο-κοτόπουλο-σταφίδες-και-μαϊντανό

Σαλάτα με μήλο, κοτόπουλο, σταφίδες και μαϊντανό ιδιαίτερη και πολύ γευστική....

4. Παντζαροσαλάτα με φυστίκια Αιγίνης και ανθότυρο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/light-healthy/παντζαροσαλάτα-με-φυστίκια-αιγίνης-και-ανθότυρο

Δροσερή και εύκολη αυτή η παντζαροσαλάτα με φυστίκια Αιγίνης και ανθότυρο θα σας εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της....

5. Πένες με χοιρινό ρόστο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/πένες-με-χοιρινό-ρόστο

Πένες με χοιρινό ρόστο, γενοβέζικη συνταγή που απαντά σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, αλλά και στην Ελλάδα....

6. Αγκινάρες με μύδια και κυδώνια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/νηστήσιμες-συνταγές/αγκινάρες-με-μύδια-και-κυδώνια

Ένα απαιτητικό φαγητό αυτές οι αγκινάρες με μύδια και κυδώνια, αλλά με φινέτσα και ξεχωριστή νοστιμιά....

7. Φιλετάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα με μανιτάρια και θυμάρι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/πιάτα-ημέρας/φιλετάκια-κοτόπουλου-στην-κατσαρόλα-με-μανιτάρια-και-θυμάρι

Ένα νόστιμο και ζουμερό φαγητό κατσαρόλας που συνδιάζει ιδανικά το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και το θυμάρι....

8. Πανεύκολο αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με κύμινο και μέλι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/πανεύκολο-αρνίσιο-μπούτι-στο-φούρνο-με-κύμινο-και-μέλι

Ρίξτε το στον φούρνο και βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας. Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι θα ξεφουρνίσετε ένα φαγητό λουκούμι....

9. Κουσκούς με χουρμάδες, κουκουνάρι και δυόσμο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/κουσκούς-με-χουρμάδες-κουκουνάρι-και-δυόσμο

Ένα πικάντικο και σπυρωτό συνοδευτικό που θα ενθουσιάσει την παρέα....

10. Σαλάτα με γλυκοπατάτα, καπνιστή πάπια, λωτό και κάστανο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/σαλάτα-με-γλυκοπατάτα-καπνιστή-πάπια-λωτό-και-κάστανο

Μια πρωτόγνωρη γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη....

11. Βελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/βελουτέ-με-κόκκινο-κάρι-και-καρύδα

Εξωτική και πολυεπίπεδη γεύση έχει αυτή η βελουτέ που θα σας μείνει αξέχαστη....

12. Γαλοπούλα γεμιστή με συκωτάκια και κάστανα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/γαλοπούλα-γεμιστή-με-συκωτάκια-και-κάστανα

Χριστούγεννα και γαλοπούλα, πάνε μαζί. Κι αυτή, είναι η καλύτερη που έφαγες ποτέ!...

13. Πατάτες ογκρατέν

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/πατάτες-ογκρατέν

Πατάτες ογκρατέν με πλούσια κρέμα γάλακτος και παραδοσιακό σκληρό τυρί....

14. Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/λαχανοντολμάδες-με-ολίγη-πανσέτα-πάπρικα-και-μαραθόσπορο

Πρωτότυπη συνταγή για λαχανοντολμάδες για τα γιορτινά και όχι μόνο, τραπέζια....

15. Μπέργκερ με πικάντικο ψαρομπιφτέκι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/σνακς-street-food/μπέργκερ-με-πικάντικο-ψαρομπιφτέκι

Ετοιμάζουμε λαχταριστά μπέργκερ με φιλέτο ψαριού της επιλογής μας και τις οδηγίες του σεφ Περικλή Κοσκινά....

16. Τηγανίτες κρέατος σε τραγανή κρούστα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/σνακς-street-food/τηγανίτες-κρέατος-σε-τραγανή-κρούστα

Ένας απίθανος κρασομεζές είναι αυτή η συνταγή, που εύκολα μετατρέπεται σε γκουρμέ λιχουδιά αν επιλέξουμε να αναβαθμίσουμε τα υλικά της. Μπορούμε να προμηθευτούμε ένα κομμάτι από μοσχαρίσιο ψαχνό που ψήνεται γρήγορα, ιδεωδώς διάφραγμα ή φιλέτο, ή ψαχνό από αρνάκι γάλακτος. Ακόμα, να τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο ή, εναλλακτικά, σε βούτυρο. Κάθε τέτοια μικρή ή μεγαλύτερη ποιοτική αλλαγή έχει μεγάλη διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει στην αρχική συνταγή η χρήση κρασιού και χυμού αγουρίδας (άγουρου σταφυλιού) ως μοναδικών υγρών στοιχείων για την παρασκευή του χυλού, καθώς και η χρήση νεραντζιού και αγουρίδας ως αρτυμάτων. Καθώς πρόκειται για μια σχετικά λιπαρή τηγανίτα κρέατος, η προσθήκη όξινου και πικρού αρωματικού εσπεριδοειδούς δίνει μια ευχάριστη επίγευση και σβήνει τη λιπαρότητα. Ο σεφ Βαγγέλης Λιάκος προτείνει μια ιδιαίτερα νόστιμη προσθήκη: να βάλουμε 2 κουτ. σούπας πούδρα από αποξηραμένα βασιλομανίταρα στον χυλό πριν από το τηγάνισμα. Η γεύση που θα δώσει στην «τηγανίτα» προσομοιάζει αυτή του φιλέτου Ουέλινγκτον, της κλασικής συνταγής που περιέχει πάστα μανιταριών και τυλίγεται μέσα σε βουτυρένια σφολιάτα....

17. Σαλάτα με ελιές και κρεμμύδια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/νηστήσιμες-συνταγές/σαλάτα-με-ελιές-και-κρεμμύδια

Η βάση αυτής της σαλάτας μάς θυμίζει την εμβληματική μανιάτικη με ελιές, πορτοκάλι και κρεμμύδι, χωρίς όμως τα εσπεριδοειδή. Μπορεί να είναι πιο φτωχή σε υλικά, ωστόσο καθώς μαγειρεύεται, η γλύκα της είναι αξεπέραστη. «Βάλε τὲς ἐλιὲς τὲς τριλιανές» προτείνει ο μάγειρας και η ερευνήτρια-λαογράφος δρ Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη θεωρεί ότι ίσως πρόκειται για ελιές από την Τρίγλα Βιθυνίας (κωμόπολη της Προύσας). Ο σεφ Περικλής Κοσκινάς προτείνει να τη δοκιμάσουμε όχι μόνο με μαύρες ελιές αλλά και με πράσινες, πικρούτσικες. «Η αντίθεση της γλύκας του κρεμμυδιού με την αψάδα και την ελαφριά πικράδα της πράσινης ελιάς έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σε ένα τόσο απλό πιάτο συναντά κανείς τόση ισορροπία». Προτείνουμε να μην τη βάλετε στο τραπέζι χωρίς φρέσκο ζυμωτό ψωμί, ιδανικά ζεστό....

18. Πικάντικα μπιφτέκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/1-πικάντικα-μπιφτέκια-με-σάλτσα-μπάρμπεκιου

Φέτος η Αποκριά θα είναι καυτερή με σουβλάκια και κεμπάπ από μοσχάρι που σερβίρεται κατ’ οίκον....

19. Κολοκύθα γεμιστή (Calabaza rellena)

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/συνταγές/γιορτές-και-καλέσματα/κολοκύθα-γεμιστή-calabaza-rellena

20. Ειδική Έκδοση Γαστρονόμος BBQ

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/γαστρονομία/ειδήσεις/ειδική-έκδοση-γαστρονόμος-bbq

Το καλύτερο BBQ της ζωής μας - 45 μοναδικές συνταγές για ψήσιμο στη σχάρα...