https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/τα-κόλλυβα-της-άννας
Καημό το είχε η γιαγιά η Μαριώ -εκ του Μαριγώ- ότι θα πεθάνει και καμία από τις κόρες και τις εγγονές της δεν θα ήξερε να φτιάξει «το στάρι» όπως έλεγε....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/μωσαϊκό-με-ζαχαρούχο-γάλα-και-πολύχρωμα-μπισκότα-γεμιστά
Ένα μωσαϊκό εύκολο, με μόνο 5 υλικά! Έχει ως βάση το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο. Τα γεμιστά μπισκότα σε διάφορες γεύσεις χαρίζουν στο γλυκό μια παιχνιδιάρικη όψη....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/σιτάρι-με-ντοματίνια-σταφίδες-και-μπούκοβο
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/pota/oinopneymatwdh/από-τη-λέσβο-στις-διεθνείς-μπάρες
Φανταστείτε να κάθεστε στην μπάρα του ατμοσφαιρικού μπαρ Angels Share στο Village της Νέας Υόρκης και να πίνετε ένα sour με ρακόμελο ή ένα κοκτέιλ με απόσταγμα μαστίχας στο Mandarin Oriental, στην ίδια πόλη. Απίθανο; Καθόλου. Τα Roots είναι μοντέρνα λικέρ και αποστάγματα που παράγονται στη Λέσβο και φτάνουν στις κάβες μερικών από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, όπως το Savoy και το Oriole στη Μεγάλη Βρετανία....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/eidhseis/dalgona-ο-φραπές-γίνεται-viral
Αν είχα μεγαλώσει στην Κορέα, στην Νορβηγία ή την Αμερική είναι πιθανό να έμπαινα στη διαδικασία να παρακολουθήσω ένα βίντεο με σκοπό να φτιάξω αυτό το εξωφρενικά δημοφιλές κρύο ρόφημα που “σπάει ταμεία” στο Instagram και το TikTok....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/τom-yum-tαϋλανδέζικη-σούπα
Η ονομασία της σημαίνει «βράσιμο και ανακάτεμα». Είναι μια εύκολη σούπα, πικάντικη και όξινη, που μαγειρεύεται σε όλη τη χώρα. Η βασική της συνταγή έχει λίγα λαχανικά και συνήθως γαρίδες, λόγω της αφθονίας των θαλασσινών στην Ταϊλάνδη, αλλά σηκώνει διάφορες παραλλαγές. Η Nοk από το Ruan Thai στην Τρούμπα, μάς έδωσε τη συνταγή με φιλέτο κοτόπουλο....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/gnwmes/μαγειρική-ντεγκραντέ
Και η μαγειρική όπως η ζωή. Εκκινεί από αλλού, πηγαίνει αλλού, υποχωρεί σιγά σιγά η κακομαθησιά, σε θέλγουν τα σιγαλόφωνα πράγματα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/asfaleia-trofimwn/πώς-διατηρούμε-τα-θαλασσινά-μέχρι-το-μαγείρεμα-της-καθαράς-δευτέρας
Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, λόγω της αυξημένης ζήτησης βγαίνουν στην αγορά και τα καλά, και τα σκάρτα θαλασσινά, γι’ αυτό θέλει προσοχή. Αν εξασφαλίσουμε πως έχουμε επιλέξει τα φρεσκότερα από τα ιχθυοπωλεία που εμπιστευόμαστε όλο τον χρόνο, πώς τα διατηρούμε; ...
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/eidhseis/όταν-ο-γαστρονόμος-μαγείρεψε-για-τους-new-york-times
«Το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι ως επισκέπτης στην Ελλάδα είναι μία φέτα ωραίο ψωμί με καλό ελαιόλαδο, εκεί βρίσκεται η πραγματική ομορφιά αυτού του τόπου». Τάδε έφη Patrick Chappatte, ο διάσημος σκιτσογράφος των New York Times....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/asfaleia-trofimwn/καταναλωτικός-οδηγός-για-μοντέρνους-κρεατοφάγους
Όλο και πιο συχνά, το ψαρονέφρι και τα παϊδάκια στα σπιτικά μπάρμπεκιου αντικαθίστανται από rib eye γαλλικής κοπής ή κόντρα Black Angus Αργεντινής, ξηρής ωρίμασης για δεκάδες μέρες. Τι σημαίνουν όλα αυτά και πού τα βρίσκουμε;...
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/οι-ροδακινόκηποι-του-βελβεντού
Το κτήμα του κ. Νίκου Μπαλάνη στο Βελβεντό Κοζάνης είναι ένας κατάφυτος ροδακινόκηπος....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/eidhseis/η-κουζίνα-του-μέλλοντος
Η νέα ηλεκτρική κουζίνα της Candy-Hoover περιέχει κάμερα εντός φούρνου, για να βλέπετε τη διαδικασία και την εξέλιξη του ψησίματος από την οθόνη του κινητού σας....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/brabeia/brabeia-kypros/awards-2017/και-οι-14-είναι-υπεροχοι
Για δέκατη χρονιά η τελετή απονομής των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου» μάς γνώρισε τις προσπάθειες και τις επιτυχίες Ελλήνων παραγωγών ποιοτικών τροφίμων....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/σπετσιερικό-το-μοσχοβολιστό-μείγμα-της-παστιτσάδας
H ιστορία πίσω από τη «μυστική» νοστιμιά, ένα μείγμα δώδεκα μπαχαρικών, το οποίο εμπλουτίζει γευστικά την κερκυραϊκή σπεσιαλιτέ....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/eidhseis/trap-και-μεζεν
Τα σημαντικά νέα για το μπαρ του Συντάγματος είναι η μόνιμη συνεργασία με το περίφημο τσιπουράδικο ΜεΖεν του Βόλου....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/κολοκύθα-η-φθινοπωρινή
Στρουμπουλή ή μακρόστενη, ταιριάζει εξίσου με τη ζάχαρη ή με το αλάτι και γίνεται, αναλόγως, γλυκό ή φαγάκι, ενώ, άμα χρειαστεί, μετατρέπεται και σε... άμαξα για τη Σταχτοπούτα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/ρόδι-της-εποχής
Ο λαμπερός καρπός της αφθονίας και της γονιμότητας έχει πολλά να μας χαρίσει, εκτός από την καλοτυχία που φέρνει στο σπίτι μας την Πρωτοχρονιά. Σπάμε από τώρα ένα και τρώμε τα ρουμπινένια σπόρια του με μανία....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/symboyles/ο-δωδεκάλογος-του-καλού-μπέργκερ
Κιμάς περασμένος μόνο μία φορά από τη μηχανή χωρίς πολύ ζύμωμα. Το μυστικό του τριμμένου πάγου και ακόμα 9 συμβουλές για το πιο ακαταμάχητο μπέργκερ....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/symboyles/χρήσιμες-συμβουλές-για-νόστιμα-αλευρώματα
Πώς το αποθηκεύουμε; Πρέπει να το κοσκινίζουμε; Αλεύρι μαλακό, για όλες τις χρήσεις ή σκληρό;...
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/αλεύρι-για-όλες-τις-χρήσεις-το-α-της-ζαχαροπλαστικής
Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για το πιο βασικό είδος της διατροφής μας - από το πώς παρασκευάζεται μέχρι το πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά στις συνταγές μας....