ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
HOME  /  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποτελέσματα 1-20 από 334 που βρέθηκαν αναζητώντας Άγγελος Ρέντουλας.

1. Τιμητικό Βραβείο - Χριστόφορος Πέσκιας

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/brabeia/brabeia-kypros/awards-2023/timhtiko-brabeio-xristoforos-peskias

Ο Χριστόφορος Πέσκιας θεωρείται ένας από τους σεφ που δημιούργησαν τη νέα ελληνική κουζίνα και ο πρώτος που χρησιμοποίησε κυπριακά προϊόντα στα πιάτα του, κάνοντας γνωστά στην Ελλάδα το κολοκάσι και τον κόλιανδρο....

2. Πατάτες με αυγά των παιδικών μας χρόνων: η συνταγή μιας μαμάς

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/πατάτες-με-αυγά-των-παιδικών-μας-χρόνων-η-συνταγή-μιας-μαμάς

Μια καλομαγείρισσα μαμά μας δίνει τα μικρά μυστικά του πιο αγαπημένου φαγητού των παιδικών μας χρόνων. Πατάτες με αυγά έχει το μενού σήμερα, ένα φαγάκι σκέτη γλύκα....

3. Η νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Ορους

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/eidhseis/1-η-νηστήσιμη-μαγειρική-του-αγίου-ορους

Πληθωρική, πολυσυλλεκτική, και όμως λιτή και με ξεκάθαρη μεσογειακή ταυτότητα. Η αγιορείτικη κουζίνα βασίζεται στο λάδι, στα χόρτα, στα όσπρια, στο ψάρι και στα θαλασσινά, χρησιμοποιεί άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά, αξιοποιεί τεχνικές παλιές και καινούργιες....

4. Αγιορείτικα μαγειρέματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/αγιορείτικα-μαγειρέματα-για-τη-μεγάλη-εβδομάδα

Η συλλογή των συνταγών που ακολουθούν θα μπορούσε να αποτελεί ένα μαγειρικό εγχειρίδιο για τη Μεγάλη Εβδομάδα....

5. Μαγειρική ντεγκραντέ

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/gnwmes/μαγειρική-ντεγκραντέ

Και η μαγειρική όπως η ζωή. Εκκινεί από αλλού, πηγαίνει αλλού, υποχωρεί σιγά σιγά η κακομαθησιά, σε θέλγουν τα σιγαλόφωνα πράγματα....

6. Χειμωνιάτικες σούπες

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/symboyles/χειμωνιάτικες-σούπες

Με λαχανικά, ψάρια, πουλερικά ή κρέας, κρεμώδεις ή όχι, οι σούπες έχουν τα μυστικά τους. Διαλέγουμε τις πρώτες ύλες, τις ταιριαστές μυρωδιές και μαθαίνουμε νόστιμους συνδυασμούς....

7. Όταν ο «Γαστρονόμος» μαγείρεψε για τους New York Times


https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/eidhseis/όταν-ο-γαστρονόμος-μαγείρεψε-για-τους-new-york-times

«Το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι ως επισκέπτης στην Ελλάδα είναι μία φέτα ωραίο ψωμί με καλό ελαιόλαδο, εκεί βρίσκεται η πραγματική ομορφιά αυτού του τόπου». Τάδε έφη Patrick Chappatte, ο διάσημος σκιτσογράφος των New York Times....

8. Τα άγρια μανιτάρια της ελληνικής αγοράς

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/τα-άγρια-μανιτάρια-της-ελληνικής-αγοράς

Από τα δεκάδες είδη βρώσιμων άγριων μανιταριών παρουσιάζουμε όσα βρίσκουμε ευκολότερα. ...

9. Τα είδη των καλλιεργημένων μανιταριών που βρίσκουμε

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/τα-είδη-των-καλλιεργημένων-μανιταριών-που-βρίσκουμε

Λεντινούλες, κίτρινα πλευρώτους αλλά και πιο «περίεργα» είδη έχουν προστεθεί σε αυτά που βρίσκαμε μέχρι πρότινος. ...

10. Τι πρέπει να ξέρουμε πριν αγοράσουμε καλλιεργημένα μανιτάρια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/asfaleia-trofimwn/τι-πρέπει-να-ξέρουμε-πριν-αγοράσουμε-καλλιεργημένα-μανιτάρια

Ποια είδη καλλιεργούνται στην Ελλάδα; Είμαστε αυτάρκεις; Χρησιμοποιείται χλωρίνη για τη λεύκανσή τους; Απαντήσεις από τους ειδικούς. ...

11. Τα φώτα στους παραγωγούς

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/gnwmes/τα-φώτα-στους-παραγωγούς

Η ποιότητα είναι ο δύσκολος δρόμος, δεν είναι παίξε γέλασε. Θέλει δουλειά και επιμονή. Να έχεις αντοχές, να ορθώνεις το ανάστημά σου στο παράλογο....

12. Γιώργος Πίττας: Ο κύριος «Ελληνικό Πρωινό»

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/proswpa/γιώργος-πίττας-ο-κύριος-ελληνικό-πρωινό

Εμπνευστής του «Ελληνικού Πρωινού» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχει ταξιδέψει όσο λίγοι ερευνώντας και καταγράφοντας ντόπια προϊόντα, αυθεντικές συνταγές, συναρπαστικές ιστορίες και συνήθειες του τόπου μας. Και, παρά τις όποιες αντιξοότητες, ονειρεύεται μια εθνική γαστρονομία θεμελιωμένη σε ακμαίες γαστρονομικές κοινότητες....

13. Ό,τι πρέπει να ξέρουμε για τους κιμάδες

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/symboyles/ό-τι-πρέπει-να-ξέρουμε-για-τους-κιμάδες

Ποιο κρέας και ποιο κομμάτι να επιλέξω ανάλογα με τις προτιμήσεις μου;...

14. Εκατό* ιδέες για να φτιάξουμε ελληνικό πρωινό

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/gnwmes/εκατό-ιδέες-για-να-φτιάξουμε-ελληνικό-πρωινό

Συγκινητικό το πώς αυγάτιζαν τα λίγα που είχαν διαθέσιμα οι παλιές νοικοκυρές. Πώς η ένδεια έφτιαξε πλούτο γαστρονομικό....

15. 100 % φυσικά, αρτιζανάλ αναψυκτικά

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/φυσικά-αρτισανάλ-αναψυκτικά

Η γοητευτική ιστορία επιτυχίας των αναψυκτικών 3 Cents, που φτιάχνονται από ελληνικά εσπεριδοειδή και νερό πηγής, χωρίς συνθετικά αρώματα, χρώματα και συντηρητικά. ...

16. Κολιοί ψητοί με τηγανητές πιπεριές και σάλτσα δυόσμου

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/κολιοί-ψητοί-με-τηγανητές-πιπεριές-και-σάλτσα-δυόσμου

Φρέσκο ψάρι του Αυγούστου με το άρωμα και τη σπιρτάδα από τις πράσινες πιπεριές κέρατο....

17. Τα πολύτιμα δώρα των διακοπών

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/gnwmes/τα-πολύτιμα-δώρα-των-διακοπών

Όπου βρεθούμε, αναζητάμε τα τοπικά καλούδια. Τυριά, αλλαντικά, μέλια, κρασιά. Κοπανιστή και λούζα από τη Μύκονο, σκοτύρι από την Ίο, μέλι και μανούρα από την Κίμωλο....

18. Τι ειναι το πηχτόγαλο;

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/τι-ειναι-το-πηχτόγαλο

Ένα θεσπέσιο αλειφώδες τυρί από την Κρήτη ζητάει την προσοχή μας. ...

19. 4 συμβουλές για τέλειο ψήσιμο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/gastronomia/symboyles/4-συμβουλές-για-τέλειο-ψήσιμο

Γιατί πρέπει να είναι χωνεμένη η θράκα; Τι εννοούμε δυνατή, μέτρια και χαμηλή φωτιά; Το σωστό ψήσιμο θέλει επαγρύπνηση και δοκιμή; Τι κάνουμε αν αρπάξουν τα κρεατικά μας;...

20. Πιπεριές κέρατο: Λεπτόφλουδες, γλυκές, φίνες

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/proionta/πιπεριές-κέρατο-λεπτόφλουδες-γλυκές-φίνες

Τηγανητές, ψητές, γιαχνί, γεμιστές με τυριά, δεκάδες οι τρόποι για να απολαύσουμε τη λεπτή γεύση τους....