Φωτογραφία: Mark O' Meara
Αποθήκευση για αργότεραΌταν θέλουμε ένα γρήγορο και εντυπωσιακό γλυκό, φτιάχνουμε πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα.
Dixie Elliott
Υλικά
- 770 γρ. κομπόστα μήλου (ή αχλαδιού ή ροδάκινου), χωρίς σιρόπι, σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα κρέμα βανίλιας (προτιμότερο ελαφριά - την ετοιμάζουμε με κάποιο έτοιμο μείγμα που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
- 3 ασπράδια αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 3/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- ελάχιστο λάδι για το σκεύος
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 150° C.
- Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου (ή το αλείφουμε με ένα πινέλο).
- Ρίχνουμε στο ταψί τα μήλα με την κρέμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγών με 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν και να σχηματιστεί μια ελαφριά μαρέγκα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη (1 κ.σ. τη φορά), συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.
- Σκεπάζουμε τα υλικά στο ταψί με τη μαρέγκα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Κάνουμε, αν θέλουμε, με το κουτάλι κυματισμούς.
- Ψήνουμε για περίπου 30 - 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς στην επιφάνεια.