ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
HOME  /  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποτελέσματα 1-20 από 466 που βρέθηκαν αναζητώντας Χριστόφορος Πέσκιας.

1. Κοτόπουλο tandoori με πρόβειο γιαούρτι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/kotopoylo-tandoori-me-probeio-giaoyrti

Tandoori μεν, αλλά με την πιο ελληνική πινελιά που μπορείτε να φανταστείτε. Η κρούστα-μαρινάδα από πρόβειο γιαούρτι κάνει τη διαφορά και το κοτόπουλο παίρνει πολλούς πόντους ρωμαλέας νοστιμιάς....

2. Στήθος πάπιας με βινεγκρέτ σύκου

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/sth8os-papias-me-binegkret-sykoy

Ενα γρήγορο φαγητό, που φτιάχνεται με εκλεκτές πρώτες ύλες, όπως το στήθος πάπιας και τα ξερά σύκα που μας δίνουν μια γλυκιά βινεγκρέτ για συνοδεία....

3. Κατσίκι πικάντικο στον φούρνο με πατάτες

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/giortes-kai-kalesmata/katsiki-pikantiko-ston-foyrno-me-patates

Αγαπημένο οικογενειακό φαγητό το κατσίκι στον φούρνο με πατάτες, ιδανικό τόσο για καθημερινές όσο και για πιο επίσημα γεύματα. Είναι πανεύκολο, μια και ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά, και το συνοδεύουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και ζεστό προζυμένιο ψωμί....

4. Πέστο κάππαρης

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/eykola-grhgora/pesto-kapparhs

Στο πέστο με κάππαρη, καλό είναι τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα, για να γίνονται αντιληπτές στο στόμα οι διαφορετικές υφές και γεύσεις του κάθε υλικού....

5. Καλαμάρι τηγανητό με γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/kalamari-thganhto-me-glyko3inh-saltsa-giaoyrtioy

Δυνατή φωτιά, άφθονο καυτό λάδι και ελάχιστο τηγάνισμα. Αυτό είναι το μυστικό για τέλειο, κριτσανιστό καλαμάρι, με αφράτη ψίχα εσωτερικά, που θα σερβίρουμε με μια ρωμαλέα σάλτσα από ανάμεικτα γιαούρτια....

6. Πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/snaks-street-food/pankeik-patatas-me-kapnisto-solomo-kai-tyri-krema

Εντυπωσιακός, απίθανα νόστιμος μεζές, που λειτουργεί και ως καμβάς για χίλιες δυο επικαλύψεις....

7. Πικάντικο κοτόπουλο στη σχάρα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/pikantiko-kotopoylo-sth-sxara

Ένα αφράτο ρύζι ή ένας βουτυράτος πουρές είναι τα ιδανικά συνοδευτικά γι’ αυτό το μυρωδάτο και πικάντικο κοτόπουλο....

8. Σκορδομακάρονα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/skordomakarona

Η πιο γευστική, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα είναι αυτή. Θέλει ένα πακέτο σπαγγέτι, σκόρδο, πελτέ, μυρωδικά, ένα ωραίο ξινοτύρι και ένα τέταρτο από τον χρόνο μας....

9. Σπιτικό γουακαμόλε

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/eykola-grhgora/spitikó-goyakamóle

Οι Μεξικάνοι το γουακαμόλε το κάνουν παραδοσιακά στο γουδί, αλλά και με το πιρούνι το αβοκάντο λιώνει ωραιότατα. Το δροσερό και πικάντικο ντιπ ετοιμάζεται στο πι και φι. Μετά το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές τορτίγιες και μια μπίρα....

10. Ρεβυθοσαλάτα με κολοκυθάκια και ξηρούς καρπούς

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/reby8osalata-me-koloky8akia-kai-3hroys-karpoys

Μια σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, νόστιμη δροσερή και πολύ χορταστική ιδανική για το γραφείο αλλά και για τις μέρες που θέλετε να φάτε κάτι γευστικό και ελαφρύ....

11. Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου, ροδόνερο και καραμελωμένα αμύγδαλα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/poytigka-me-gala-amygdaloy-rodonero-kai-karamelwmena-amygdala

Αυτή η πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και ροδόνερο είναι ένα πλούσιο και γευστικό επιδόρπιο που θα ευχαριστήσει και θα γλυκάνει τους φίλους και την οικογένειά σας....

12. Ντοματόρυζο με δυόσμο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/eykola-grhgora/ntomatóryzo-me-dyósmo

Ζουμερό, κατακόκκινο και μελωμένο ντοματόρυζο, ιδανικό για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα. Ιδανικό συνοδευτικό του ένα ωραίο χαλούμι σαγανάκι και χωριάτικο ψωμί....

13. Xοιρινά κεφτεδάκια στον φούρνο, με ψαρονέφρι και δυόσμο

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/xoirina-keftedakia-ston-foyrno-me-psaronefri-kai-dyosmo

Πώς γίνεται τα κεφτεδάκια να είναι light; Με δύο τρόπους: αφενός επιλέγουμε κιμά από το πιο άπαχο μέρος του χοιρινού, το ψαρονέφρι, και αφετέρου, φουρνίζουμε τους κεφτέδες αντί να τους τηγανίσουμε....

14. Καλαμάρι στη σχάρα με πικάντικη σάλτσα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/kalamari-sth-sxara-me-pikantikh-saltsa

Καλαμάρια στη σχάρα με γλυκοπικάντικη σάλτσα. Σερβίρουμε ως μεζέ ή ως κυρίως γεύμα μαζί με ρύζι ή πατάτες τηγανητές....

15. Ψαρομπιφτέκια με μαϊντανό

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/psarompiftekia-me-maintano

Light, αφράτο και πολύ νόστιμο μπιφτέκι με φιλέτο ψαριού και νιφάδες βρώμης, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους....

16. Χοιρινέs μπριζόλεs με πάπρικα και θυμάρι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/xoirines-mprizoles-me-paprika-kai-8ymari

Η μαρινάδα εδώ γίνεται και σάλτσα, με πλούσιο χρώμα και αψάδα από τις πάπρικες. Το θυμάρι δίνει στις χοιρινές μπριζόλες κορυφαίο άρωμα!...

17. Μελιτζάνες ιμάμ light, με ψητές μελιτζάνες και αχνιστά κρεμμύδια

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/melitzanes-imam-light-me-pshtes-melitzanes-kai-axnista-kremmydia

Ετοιμάζουμε το εμβληματικό φαγητό με ψητές μελιτζάνες αντί για τηγανητές και αχνιστά κρεμμύδια αντί για σοταρισμένα σε λάδι. Το αποτέλεσμα; Ζουμερές, μελωμένες μελιτζάνες ιμάμ με όλη τη γεύση και το άρωμα, αλλά λιγότερες θερμίδες....

18. Μουσακάς light με άπαχο κιμά, ψητά λαχανικά και γιαουρτόκομμα

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/moysakas-light-me-apaxo-kima-pshta-laxanika-kai-giaoyrtokomma

Γίνεται μουσακάς και light; Δεν ακούγεται σωστό. Κι όμως! Με άπαχο κιμά, ψητές μελιτζάνες και κολοκυθάκια, και γιαουρτόκομμα αντί για μπεσαμέλ, γίνεται νοστιμότατος....

19. Το γιουβέτσι του Πέσκια, με μαριναρισμένο, σιγοψημένο αρνί γάλακτος και κασέρι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/giortes-kai-kalesmata/to-gioybétsi-toy-peskia-me-marinarisméno-sigopshméno-arní-gálaktos-kai-kaséri

Τέτοιο γιουβέτσι δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει. Το αρνί μαρινάρεται, αργοψήνεται, ξεψαχνίζεται και ύστερα προστίθεται στο κριθαράκι. Μια μπελαλίδικη συνταγή που αξίζει εκατό τοις εκατό τον κόπο....

20. Τηγανόψωμο με προζύμι

https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/nhsthsimes-syntages/thganopswmo-me-prozymi

Μάλλον το νοστιμότερο τηγανόψωμο που έχουμε δοκιμάσει. Πληθωρική, γεμάτη γεύση, τραγανό εξωτερικά και ελαφρώς μαστιχωτό στο εσωτερικό....