https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/kotopoylo-tandoori-me-probeio-giaoyrti
Tandoori μεν, αλλά με την πιο ελληνική πινελιά που μπορείτε να φανταστείτε. Η κρούστα-μαρινάδα από πρόβειο γιαούρτι κάνει τη διαφορά και το κοτόπουλο παίρνει πολλούς πόντους ρωμαλέας νοστιμιάς....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/sth8os-papias-me-binegkret-sykoy
Ενα γρήγορο φαγητό, που φτιάχνεται με εκλεκτές πρώτες ύλες, όπως το στήθος πάπιας και τα ξερά σύκα που μας δίνουν μια γλυκιά βινεγκρέτ για συνοδεία....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/giortes-kai-kalesmata/katsiki-pikantiko-ston-foyrno-me-patates
Αγαπημένο οικογενειακό φαγητό το κατσίκι στον φούρνο με πατάτες, ιδανικό τόσο για καθημερινές όσο και για πιο επίσημα γεύματα. Είναι πανεύκολο, μια και ο φούρνος κάνει όλη τη δουλειά, και το συνοδεύουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και ζεστό προζυμένιο ψωμί....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/eykola-grhgora/pesto-kapparhs
Στο πέστο με κάππαρη, καλό είναι τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα, για να γίνονται αντιληπτές στο στόμα οι διαφορετικές υφές και γεύσεις του κάθε υλικού....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/kalamari-thganhto-me-glyko3inh-saltsa-giaoyrtioy
Δυνατή φωτιά, άφθονο καυτό λάδι και ελάχιστο τηγάνισμα. Αυτό είναι το μυστικό για τέλειο, κριτσανιστό καλαμάρι, με αφράτη ψίχα εσωτερικά, που θα σερβίρουμε με μια ρωμαλέα σάλτσα από ανάμεικτα γιαούρτια....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/snaks-street-food/pankeik-patatas-me-kapnisto-solomo-kai-tyri-krema
Εντυπωσιακός, απίθανα νόστιμος μεζές, που λειτουργεί και ως καμβάς για χίλιες δυο επικαλύψεις....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/pikantiko-kotopoylo-sth-sxara
Ένα αφράτο ρύζι ή ένας βουτυράτος πουρές είναι τα ιδανικά συνοδευτικά γι’ αυτό το μυρωδάτο και πικάντικο κοτόπουλο....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/skordomakarona
Η πιο γευστική, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα είναι αυτή. Θέλει ένα πακέτο σπαγγέτι, σκόρδο, πελτέ, μυρωδικά, ένα ωραίο ξινοτύρι και ένα τέταρτο από τον χρόνο μας....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/eykola-grhgora/spitikó-goyakamóle
Οι Μεξικάνοι το γουακαμόλε το κάνουν παραδοσιακά στο γουδί, αλλά και με το πιρούνι το αβοκάντο λιώνει ωραιότατα. Το δροσερό και πικάντικο ντιπ ετοιμάζεται στο πι και φι. Μετά το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές τορτίγιες και μια μπίρα....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/reby8osalata-me-koloky8akia-kai-3hroys-karpoys
Μια σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, νόστιμη δροσερή και πολύ χορταστική ιδανική για το γραφείο αλλά και για τις μέρες που θέλετε να φάτε κάτι γευστικό και ελαφρύ....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/glyka/klasika-agaphmena/poytigka-me-gala-amygdaloy-rodonero-kai-karamelwmena-amygdala
Αυτή η πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και ροδόνερο είναι ένα πλούσιο και γευστικό επιδόρπιο που θα ευχαριστήσει και θα γλυκάνει τους φίλους και την οικογένειά σας....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/eykola-grhgora/ntomatóryzo-me-dyósmo
Ζουμερό, κατακόκκινο και μελωμένο ντοματόρυζο, ιδανικό για ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα. Ιδανικό συνοδευτικό του ένα ωραίο χαλούμι σαγανάκι και χωριάτικο ψωμί....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/xoirina-keftedakia-ston-foyrno-me-psaronefri-kai-dyosmo
Πώς γίνεται τα κεφτεδάκια να είναι light; Με δύο τρόπους: αφενός επιλέγουμε κιμά από το πιο άπαχο μέρος του χοιρινού, το ψαρονέφρι, και αφετέρου, φουρνίζουμε τους κεφτέδες αντί να τους τηγανίσουμε....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/kalamari-sth-sxara-me-pikantikh-saltsa
Καλαμάρια στη σχάρα με γλυκοπικάντικη σάλτσα. Σερβίρουμε ως μεζέ ή ως κυρίως γεύμα μαζί με ρύζι ή πατάτες τηγανητές....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/psarompiftekia-me-maintano
Light, αφράτο και πολύ νόστιμο μπιφτέκι με φιλέτο ψαριού και νιφάδες βρώμης, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/xoirines-mprizoles-me-paprika-kai-8ymari
Η μαρινάδα εδώ γίνεται και σάλτσα, με πλούσιο χρώμα και αψάδα από τις πάπρικες. Το θυμάρι δίνει στις χοιρινές μπριζόλες κορυφαίο άρωμα!...
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/light-healthy/melitzanes-imam-light-me-pshtes-melitzanes-kai-axnista-kremmydia
Ετοιμάζουμε το εμβληματικό φαγητό με ψητές μελιτζάνες αντί για τηγανητές και αχνιστά κρεμμύδια αντί για σοταρισμένα σε λάδι. Το αποτέλεσμα; Ζουμερές, μελωμένες μελιτζάνες ιμάμ με όλη τη γεύση και το άρωμα, αλλά λιγότερες θερμίδες....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/piata-hmeras/moysakas-light-me-apaxo-kima-pshta-laxanika-kai-giaoyrtokomma
Γίνεται μουσακάς και light; Δεν ακούγεται σωστό. Κι όμως! Με άπαχο κιμά, ψητές μελιτζάνες και κολοκυθάκια, και γιαουρτόκομμα αντί για μπεσαμέλ, γίνεται νοστιμότατος....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/giortes-kai-kalesmata/to-gioybétsi-toy-peskia-me-marinarisméno-sigopshméno-arní-gálaktos-kai-kaséri
Τέτοιο γιουβέτσι δεν είχαμε ξαναδοκιμάσει. Το αρνί μαρινάρεται, αργοψήνεται, ξεψαχνίζεται και ύστερα προστίθεται στο κριθαράκι. Μια μπελαλίδικη συνταγή που αξίζει εκατό τοις εκατό τον κόπο....
https://gastronomos.kathimerini.com.cy/gr/syntages/nhsthsimes-syntages/thganopswmo-me-prozymi
Μάλλον το νοστιμότερο τηγανόψωμο που έχουμε δοκιμάσει. Πληθωρική, γεμάτη γεύση, τραγανό εξωτερικά και ελαφρώς μαστιχωτό στο εσωτερικό....