
Οι κόκκοι πιπεριού προσθέτουν μια ιδιαίτερη, πολύ φρέσκια και πικάντικη, αλλά όχι υπερβολικά καυτερή γεύση σε αυτό το πιάτο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό κρέας, όπως προτείνεται, ή ψιλοκομμένα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου. Δημοφιλής προσθήκη σε αυτό το κάρι είναι οι μαγειρεμένες πατάτες και οι βλαστοί μπαμπού.
Υλικά
- 60 ml κρέµα καρύδας*
- 2 κουτ. σούπας κόκκινη πάστα κάρι*
- 3 κουτ. σούπας fish sauce* (σάλτσα ψαριού)
- 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη από φοίνικα (σε καταστήµατα µε ασιατικά ή βιολογικά προϊόντα – αντικαθιστούµε µε καστανή ζάχαρη, µε διαφορετικό γευστικό αποτέλεσµα)
- 500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κοµµένο σε κύβους 2-3 εκ.
- 450 ml γάλα καρύδας*
- 1 µελιτζάνα, κοµµένη σε κύβους
- 10 κόκκοι πράσινου πιπεριού*
- 1 κουτ. σούπας ξύσµα από λάιµ
- 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι, ξεσποριασµένες και κοµµένες σε λεπτές φέτες, για το γαρνίρισµα
- αλάτι
Διαδικασία
Βάζουµε την κρέµα καρύδας σε ένα γουόκ ή σε µια κατσαρόλα και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή µέχρι να διαχωριστεί η κρέµα και να σχηµατιστεί µια στρώση από λάδι στην επιφάνεια. Ανακατεύουµε την κρέµα, αν αρχίσει να παίρνει χρώµα κοντά στα τοιχώµατα.
Προσθέτουµε την πάστα κάρι, ανακατεύουµε καλά και µαγειρεύουµε για 2-3 λεπτά, µέχρι να βγάλει τα αρώµατά της. Προσθέτουµε τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και µαγειρεύουµε για άλλα 2 λεπτά ή µέχρι το µείγµα να αρχίσει να σκουραίνει. Προσθέτουµε το χοιρινό και ανακατεύουµε για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουµε το γάλα καρύδας στην κατσαρόλα ή στο γουόκ και σιγοβράζουµε σε µέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουµε τις µελιτζάνες και τους κόκκους πράσινου πιπεριού και µαγειρεύουµε για 8-10 λεπτά. Προσθέτουµε το ξύσµα λάιµ. ∆οκιµάζουµε και αλατίζουµε, αν χρειάζεται. Μεταφέρουµε το κάρι σε ένα µπολ σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τα τσίλι. Σερβίρουµε µε ρύζι.
* Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα