ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ  /  

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Κόλιανδρος φρεσκοκοπανισμένος

Κόλιανδρος φρεσκοκοπανισμένος

Όπως όλα τα μπαχαρικά, έτσι και ο κόλιανδρος αποδίδει το μέγιστο της αρωματικής του δύναμης αν είναι φρεσκοκοπανισμένος...
Πώς τρίβουμε τη ρίγανη σε… πούδρα

Πώς τρίβουμε τη ρίγανη σε… πούδρα

Μας έφεραν ρίγανη του βουνού σε μάτσα από το χωριό ή την προμηθευτήκαμε από κάποιο από τα μπαχαράδικα της κεντρικής αγοράς της περιοχής μας;
Δεν χύλωσε η φασολάδα;

Δεν χύλωσε η φασολάδα;

Τα φασόλια έβρασαν, το ίδιο και τα καρότα και τα σέλινα, όμως η φασολάδα έμεινε με πολύ ζουμί, ενώ μας αρέσει χυλωμένη, πηχτή. Τι κάνουμε;
Kαι η κόρα τραγανή

Kαι η κόρα τραγανή

Αν ψεκάσουμε τον φούρνο, στον οποίο πρόκειται να ψήσουμε ψωμί...
Κάηκα!!!!

Κάηκα!!!!

Έπεσε ελαφρώς περισσότερο πιπέρι στη σάλτσα ντομάτας;
Αντί για σέλινο

Αντί για σέλινο

Το έντονο άρωμά του σέλινου «καθορίζει» πολλά χειμωνιάτικα φαγητά...
Πόση νοστιμιά κρύβουν τα σπόρια;

Πόση νοστιμιά κρύβουν τα σπόρια;

Ο συγγραφέας Αλέξανδρος Γιώτης γράφει για την... προστιθέμενη γεύση κολοκυθόσπορων, ηλιόσπορων και κουκουναριών.
Ιχθείς με τα λέπια τους;

Ιχθείς με τα λέπια τους;

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν βρίσκω στον ψαρά μου μια ολόφρεσκη ψαρούκλα, την παίρνω με τα λέπια της...

Αφιερώματα