ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Εποχιακά γλυκά του κουταλιού

Επιστροφή στην παράδοση

Με την εμπορική επωνυμία «Το Μαδράτζι της Γιαγιάς» η Αναστασία Νικολάου μαζί με τη μητέρα της Λυγία παρασκευάζουν παραδοσιακά εδέσματα στον Κάτω Δρυ.
Οι κότες βόσκουν τριφύλλι σε ένα από τα χωράφια του αγροκτήματος Υγέα.

Βιολογικά αυγά από τον Μαθιάτη

Δύο φίλοι ένωσαν δυνάμεις και δημιούργησαν το αγρόκτημα Υγέα στον Μαθιάτη με βιολογικά προϊόντα, κάνοντας αρχή με βιολογικά αυγά
Τα προϊόντα των Αλλαντικών Δύμες, με έδρα το ομώνυμο χωριό της επ. Λεμεσού

Κυπριακές delicatessen λιχουδιές

Τα Αλλαντικά Δύμες έγιναν γνωστά για την ποιότητά τους από στόμα σε στόμα και διεκδικούν περίοπτη θέση στον χώρο της κυπριακής αλλαντοποιίας.
Στην Κύπρο σήμερα υπάρχουν 200 παραγωγοί βιολογικών φρούτων και λαχανικών

Προοπτικές στη βιολογική γεωργία

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Λάκης Πίγγουρας είναι ο καταλληλότερος για να μας πει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε.
Τα τέσσερα βασικά είδη μπίρας και μια εποχιακή που παράγονται στην Πίβο

Πολλές γεύσεις, µία μπίρα

Η Πίβο είναι ένα μικροζυθοποιίο στην παλιά Λευκωσία που προσφέρει πλούσια παλέτα αρωμάτων και γεύσεων, με πληθώρα διαφορετικών στυλ.
«Το μυστικό για ζιβανία ανώτερης ποιότητας; Να σέβεσαι τον εαυτό σου και τον καταναλωτή»

Ζιβανία με τη βούλα

Μία από τις καλύτερες και γλυκόπιοτες ζιβανίες της Κύπρου είναι εκείνη που παράγεται στο οινοποιείο Βουνί Παναγιάς.
Τα ζυμαρικά «Το Σκλινίτζι» της οικοτεχνίας στον Άγιο Θεόδωρο της επαρχίας Λάρνακας

Χειροποίητα μακαρόνια με υπογραφή

Τα κυπριακά χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικά «Το Σκλινίτζι» είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, όμως, όσοι τα δοκιμάσουν τα θέλουν μόνιμα στο ερμάρι της κουζίνας τους.
Ο Σοφοκλής Βλασίδης από τους οινοποιούς που ανέβασαν (και συνεχίζουν) το κυπριακό κρασί εκεί που μπορεί να πάει

Βλασίδης εν δράσει

Δύο χλμ. έξω από το Κοιλάνι δεσπόζει το εμβληματικό κτήριο του σύγχρονου οινοποιείου Βλασίδη που βρίσκεται στην καρδιά των ιδιόκτητων γραμμικών αμπελώνων του
«Μετά από 40 χρόνια μελισσοκομίας ακόμα μαθαίνω, δεν σταματά η μάθηση πάνω στη μέλισσα»

Το μέλι που ξετρέλανε τους γνώστες

Το φίνο, κυπριακό μέλι Dominique δύσκολα το συναντάς στις προσθήκες των καταστημάτων, όταν όμως το δοκιμάσεις θέλεις να βρίσκεται πάντα στο ερμάρι του σπιτιού σου.
Οι οκτώ, συνολικά, ετικέτες κρασιών του οινοποιείου Έζουσα

Το κρασί θέλει υπομονή πολλή

Eνα από τα πιο υποσχόμενα οινοποιεία της Κύπρου βρίσκεται στην Κανναβιού με την ονομασία Έζουσα, από τον ποταμό της περιοχής. Πίσω από τα κρασιά του οινοποιείου συναντάμε τον δραστήριο οινοπαραγωγό Μιχάλη Κωνσταντινίδη.
«Ο παραδοσιακός κυπριακός τραχανάς τρώγεται μόνο με ώριμο χαλλούμι»

Τραχανάς που ξεχωρίζει

Διακρίνεται για την υφή και τη γεύση του και παρασκευάζεται από μία οικογενειακή βιοτεχνία στην ορεινή Πάφο και οι γνώστες υποστηρίζουν ότι είναι από τους καλύτερους της αγοράς!
Ξεκίνησε το 2015 και κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να αξιοποιήσειτους καρπούς του ιδιόκτητου κτήματος

Με δύναμη από την Πιτσιλιά

Το Κτήμα Δυμάτου βρίσκεται σε μία από τις κορυφές της Πιτσιλιάς νοτιοδυτικά της Κυπερούντας, πάνω από το χωριό Δύμες, δημιούργημα του Μιχάλη Σάββα και της γυναίκας του Δάφνης.
Γιώργος Πίττας: Ο κύριος «Ελληνικό Πρωινό»

Γιώργος Πίττας: Ο κύριος «Ελληνικό Πρωινό»

Εμπνευστής του «Ελληνικού Πρωινού» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχει ταξιδέψει όσο λίγοι ερευνώντας και καταγράφοντας ντόπια προϊόντα, αυθεντικές συνταγές, συναρπαστικές ιστορίες και συνήθειες του τόπου μας. Και, παρά τις όποιες αντιξοότητες, ονειρεύεται μια εθνική γαστρονομία θεμελιωμένη σε ακμαίες γαστρονομικές κοινότητες.
Πατέρας Μάρκος Φώσκολος «Ο σεβασμός στην τροφή είναι ίδιον πολιτισμού»

Πατέρας Μάρκος Φώσκολος «Ο σεβασμός στην τροφή είναι ίδιον πολιτισμού»

Δραστήριος και πολυγραφότατος, ο κληρικός και ερευνητής της ιστορίας και του πολιτισμού της Τήνου διέκρινε και κατέγραψε στοιχεία μιας γαστρονομικής κουλτούρας-παράδειγμα προς μίμηση στην ασυδοσία των σύγχρονων εποχών.
Anthony Jehanno «Το σημαντικό είναι να αποτυπώνεται ο τόπος στο πιάτο»

Anthony Jehanno «Το σημαντικό είναι να αποτυπώνεται ο τόπος στο πιάτο»

Σεφ και ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου σε μια κωμόπολη της Βρετάνης, με ένα αστέρι Michelin και τον τίτλο του «ανερχόμενου» να τον ακολουθεί κατά πόδας, μας δίνει τη δική του οπτική για τη μαγειρική ως άσκηση οικονομίας, εντοπιότητας και εποχικότητας. Κάπου εκεί υπεισέρχεται και το ταλέντο, βεβαίως.
Γεώργιος Πίττας: Μελάς εκ καταγωγής

Γεώργιος Πίττας: Μελάς εκ καταγωγής

Ο επιχειρηματίας που έχει συνδέσει όσο λίγοι το όνομά του με το ελληνικό μέλι και το έκανε γνωστό και στο εξωτερικό μας μιλάει για τις δυσκολίες του επιχειρείν στην Ελλάδα, το πρόβλημα της νοθείας και τη δοκιμή που ο ίδιος κάνει καθημερινά πριν από την τυποποίηση κάθε παρτίδας.

Αφιερώματα