ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μεγάλοι νικητές για το 2018 ήταν ο Κριστόφ Μπακιέ και ο Μαρκ Βεϊρά

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ο πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin

Τα αστέρια Michelin δόθηκαν στους κορυφαίους της γαστρονομίας και η η νέα έκδοση του οδηγού παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Seine Musicale στο Παρίσι. Η λίστα του περιλαμβάνει 621 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά μέχρι το μαγείρεμα της Καθαράς Δευτέρας

Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά μέχρι το μαγείρεμα της Καθαράς Δευτέρας

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, λόγω της αυξημένης ζήτησης βγαίνουν στην αγορά και τα καλά, και τα σκάρτα θαλασσινά, γι’ αυτό θέλει προσοχή. Αν εξασφαλίσουμε πως έχουμε επιλέξει τα φρεσκότερα από τα ιχθυοπωλεία που εμπιστευόμαστε όλο τον χρόνο, πώς τα διατηρούμε;

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Ζήνωνας Χαριλάου, ιθύνων νους της εταιρείας Βιοάμπελος.

Βιολογική σουλτανίνα πισσουρκώτικη

Ένας έμπειρος γεωργός τέταρτης γενιάς καλλιεργεί την επιτραπέζια σουλτανίνα στο Πισσούρι και βαδίζει στον δρόμο της επιτυχίας.
Εποχιακά γλυκά του κουταλιού

Επιστροφή στην παράδοση

Με την εμπορική επωνυμία «Το Μαδράτζι της Γιαγιάς» η Αναστασία Νικολάου μαζί με τη μητέρα της Λυγία παρασκευάζουν παραδοσιακά εδέσματα στον Κάτω Δρυ.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αρνί ή κατσίκι;

Αρνί ή κατσίκι;

Επιλέγουμε ανάμεσα σε αρνί και κατσίκι. Τι πληροφορίες μας δίνουν οι σφραγίδες;

ΤΑΞΙΔΙ

Νομός Καβάλας: Εύφορη γη, πλούσια θάλασσα

Νομός Καβάλας: Εύφορη γη, πλούσια θάλασσα

Από τη λιμνοθάλασσα της Κεραμωτής μέχρι τους πρόποδες του Παγγαίου όρους και από την κοιλάδα του Νέστου μέχρι το κέντρο της πόλης, ο νομός Καβάλας είναι ένας πλούσιος τόπος, γεμάτος γεύσεις και αρώματα. Το ζύγι, βέβαια, γέρνει προς τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Σέριφος: Υπόγεια τυριά, ιδιαίτερα κρασιά

Σέριφος: Υπόγεια τυριά, ιδιαίτερα κρασιά

Ό,τι παράγεται στη Σέριφο μένει στη Σέριφο. Λιγοστά προϊόντα, αλλά μοναδικά και ξεχωριστά, όπως η μυζήθρα του λάινα, το υπόγειο τυρί του λάκκου, τα σερφιώτικα και ψαροσύρικα κρασιά, τα μερακλίδικα πεδούλια. Για να τα δοκιμάσετε, θα χρειαστεί να ταξιδέψετε έως το νησί των μεταλλείων. Προς το παρόν.

ΓΝΩΜΕΣ

Μαγειρική ντεγκραντέ

Μαγειρική ντεγκραντέ

Και η μαγειρική όπως η ζωή. Εκκινεί από αλλού, πηγαίνει αλλού, υποχωρεί σιγά σιγά η κακομαθησιά, σε θέλγουν τα σιγαλόφωνα πράγματα.
Όταν συνάντησα τον Bocuse

Όταν συνάντησα τον Bocuse

Για τους τυχερούς καλεσμένους στο L’ Abbaye de Collonges (σ.σ. χώρος δεξιώσεων που δημιούργησε ο Bocuse κοντά στο βραβευμένο εστιατόριό του, L’Auberge du Pont de Collonges), οι διαφορές της εκεί εμπειρίας από μια παράσταση όπερας ήταν μικρές.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα