ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Αρχική Σελίδα  /  

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μεγάλοι νικητές για το 2018 ήταν ο Κριστόφ Μπακιέ και ο Μαρκ Βεϊρά

Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης ο πρώτος Κύπριος σεφ με αστέρι Michelin

Τα αστέρια Michelin δόθηκαν στους κορυφαίους της γαστρονομίας και η η νέα έκδοση του οδηγού παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Seine Musicale στο Παρίσι. Η λίστα του περιλαμβάνει 621 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin
Το βιβλίο κυκλοφορεί και στα αγγλικά δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της κυπριακής κουζίνας

«Θησαυροί της Κυπριακής Κουζίνας»

Εδώ και 16 χρόνια, η Μαριλένα Ιωαννίδου ερευνά την παράδοση και ιστορία της Κύπρου με άξονα την κουζίνα και τον πολιτισμό γύρω απο το φαγητό.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά μέχρι το μαγείρεμα της Καθαράς Δευτέρας

Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά μέχρι το μαγείρεμα της Καθαράς Δευτέρας

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, λόγω της αυξημένης ζήτησης βγαίνουν στην αγορά και τα καλά, και τα σκάρτα θαλασσινά, γι’ αυτό θέλει προσοχή. Αν εξασφαλίσουμε πως έχουμε επιλέξει τα φρεσκότερα από τα ιχθυοπωλεία που εμπιστευόμαστε όλο τον χρόνο, πώς τα διατηρούμε;

ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα προϊόντα των Αλλαντικών Δύμες, με έδρα το ομώνυμο χωριό της επ. Λεμεσού

Κυπριακές delicatessen λιχουδιές

Τα Αλλαντικά Δύμες έγιναν γνωστά για την ποιότητά τους από στόμα σε στόμα και διεκδικούν περίοπτη θέση στον χώρο της κυπριακής αλλαντοποιίας.
Στην Κύπρο σήμερα υπάρχουν 200 παραγωγοί βιολογικών φρούτων και λαχανικών

Προοπτικές στη βιολογική γεωργία

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Λάκης Πίγγουρας είναι ο καταλληλότερος για να μας πει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αρνί ή κατσίκι;

Αρνί ή κατσίκι;

Επιλέγουμε ανάμεσα σε αρνί και κατσίκι. Τι πληροφορίες μας δίνουν οι σφραγίδες;

ΤΑΞΙΔΙ

Νομός Καβάλας: Εύφορη γη, πλούσια θάλασσα

Νομός Καβάλας: Εύφορη γη, πλούσια θάλασσα

Από τη λιμνοθάλασσα της Κεραμωτής μέχρι τους πρόποδες του Παγγαίου όρους και από την κοιλάδα του Νέστου μέχρι το κέντρο της πόλης, ο νομός Καβάλας είναι ένας πλούσιος τόπος, γεμάτος γεύσεις και αρώματα. Το ζύγι, βέβαια, γέρνει προς τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Σέριφος: Υπόγεια τυριά, ιδιαίτερα κρασιά

Σέριφος: Υπόγεια τυριά, ιδιαίτερα κρασιά

Ό,τι παράγεται στη Σέριφο μένει στη Σέριφο. Λιγοστά προϊόντα, αλλά μοναδικά και ξεχωριστά, όπως η μυζήθρα του λάινα, το υπόγειο τυρί του λάκκου, τα σερφιώτικα και ψαροσύρικα κρασιά, τα μερακλίδικα πεδούλια. Για να τα δοκιμάσετε, θα χρειαστεί να ταξιδέψετε έως το νησί των μεταλλείων. Προς το παρόν.

ΓΝΩΜΕΣ

Μαγειρική ντεγκραντέ

Μαγειρική ντεγκραντέ

Και η μαγειρική όπως η ζωή. Εκκινεί από αλλού, πηγαίνει αλλού, υποχωρεί σιγά σιγά η κακομαθησιά, σε θέλγουν τα σιγαλόφωνα πράγματα.
Όταν συνάντησα τον Bocuse

Όταν συνάντησα τον Bocuse

Για τους τυχερούς καλεσμένους στο L’ Abbaye de Collonges (σ.σ. χώρος δεξιώσεων που δημιούργησε ο Bocuse κοντά στο βραβευμένο εστιατόριό του, L’Auberge du Pont de Collonges), οι διαφορές της εκεί εμπειρίας από μια παράσταση όπερας ήταν μικρές.

ΑΦΙΞΕΙΣ

Αφιερώματα